مطالب آموزشی

پتاسیم به کاهش فشار خون و سلامت قلب بانوان کمک می‌کند

فشار خون به سطح فشار ایجادشده از قلب برای پمپاژ خون در عروق خونی اطلاق می‌شود. کمترین حد طبیعی 80 و بیشترین حد طبیعی 120 میلی‌گرم جیوه است که فشار خون سیستولیک و دیاستولیک نام دارد. اصطلاح فشار خون به حالتی اطلاق می‌شود که با دستگاه فشارسنج خانگی بیشتر از 135/85 باشد.
عوامل متعددی در افزایش فشار خون نقش دارند که از جمله مهم‌ترین آنها مصرف زیاد نمک است. براساس مطالعه اخیر، خانم‌هایی که در رژیم غذایی خود از مقدار زیادی منابع پتاسیم استفاده می‌کنند، فشار خون پایین‌تری دارند. این تاثیر به‌خصوص در مورد افرادی که نمک زیادی در رژیم غذایی دارند، بارزتر است.
ارتباط بین مصرف زیاد نمک با افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی و سکته‌های مغزی ثابت شده‌است. در کنار کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی توصیه می‌شود منابع پتاسیم در رژیم روزانه جای گیرد زیرا پتاسیم به دفع سدیم از ادرار کمک می‌کند.
محققان برای این منظور اطلاعات پزشکی 11267 آقا و 13696 خانم را با میانگین سنی 58 سال بررسی کردند. از این افراد خواسته شد پرسشنامه‌هایی در مورد عادات زندگی را تکمیل کنند و سطح فشار خون نیز اندازه‌گیری شد. برای ارزیابی دریافت پتاسیم نیز محققان تست‌های ادرار از این افراد گرفتند.
نتایج بررسی‌ها نشان داد که بین مصرف پتاسیم با فشار خون ایده‌آل ارتباط وجود دارد که به‌خصوص در مورد خانم‌هایی که نمک زیاد مصرف می‌کنند، بارزتر است. محققان دریافتند هر یک گرم افزایش مصرف پتاسیم در روز با کاهش 2/4 میلی‌گرم جیوه فشار خون سیستولیک همراه است. البته در مورد مردان ارتباط بین مصرف پتاسیم و کاهش فشار خون دیده نشد.
این مطالعه همچنین حاکی از آن است افرادی که مقدار بیشتری پتاسیم در رژیم غذایی دریافت کرده‌اند، با کاهش 13% خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی مواجه بودند. این کاهش خطر در مردان7% و در زنان 11% است.
براساس گزارس سازمان بهداشت جهانی هر فرد بزرگسال باید روزانه 3510 میلی‌گرم پتاسیم دریافت کند که گنجاندن منابع غنی پتاسیم مانند موز، ماهی سالمون، سیب‌زمینی، اسفناج، خشکبار و شیر اهمیت دارد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *