مطالب آموزشی

عوارض نجویدن غذا

یکی از مراحل گوارش، خوردن و جویدن غذا می باشد. به این صورت که ابتدا غذا توسط فرد وارد دهان شده و پس از آن فرد با جویدن، نرم کردن، خرد کردن و تکه تکه کردن، غذا را آماده جذب توسط سیستم گوارش می کند. سیستم گوارش در تمامی افراد به یک شکل عمل می‌کند در حقیقت سیستم گوارش از اندامهایی تشکیل شده که با کار کردن به موقع و هضم کردن غذا، مواد مغذی مورد نیاز بدن را از غذا استخراج کرده و آن را آماده جذب می‌نماید. سیستم گوارش از دو دسته اندام گوارشی تشکیل شده است. اندام گوارشی اصلی و فرعی. اندام گوارشی اصلی عبارتند از دهان، دندان،گلو، مری، معده، روده بزرگ و روده کوچک. همچنین اندام گوارشی فرعی شامل زبان، غدد بزاقی، کبد، کیسه، صفرا و لوزالمعده و …می باشد. در واقع عملکرد سیستم گوارشی شامل چند مرحله می باشد که عبارتند از بلعیدن، ترشحات مایعات،ترکیب و حرکت گوارش، جذبنواد مغذی و دفع مواد زائد. گوارش با جویدن غذا شروع می شود. به این صورت که پس از ورود غذا به دهان، فرد با دندان ها غذا را خورد و تکه تکه می‌کند. ترکیب بزاق دهان با غذا آن را نرم می کند. هرچه زمان جویدن و سطح تماس غذا با دهان بیشتر باشد، بزاق بیشتری در دهان ترشح شده و هضم آسان تری صورت می گیرد.

عوارض عدم جویدن غذا

عدم جویدن مناسب غذا، ضرر هایی را متوجه فرد می کند:

۱_ هضم و عدم جذب نامناسب غذا

چنانچه غذا توسط فرد به خوبی جویده نشود و در مدت کمی در دهان بماند، بزاق دهان که حاوی آنزیمهای آمیلاز و لیپاز است و برای هضم و شکسته شدن نشاسته ها ترشح میگردد کمتر ترشح شده و عمل جذب مواد مغذی به صورت کامل انجام نمیشود. که البته همین امر باعث میشود که فرد احساس سوزش معده، یبوست و حتی ریفلاکس اسید معده را تجربه نماید. پس عدم جویدن غذا باعث هدر رفتن مواد غذایی مغذی درشت تر شده و تنها اجزای ریزتر غذا هضم و به بدن برسد

۲_افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت

غذا باعث ضعیف شدن عملکرد اندامهای گوارشی می‌شود و فرد را مستعد ابتلا به بیماری دیابت و قند خون می نماید.

۳_افزایش وزن

آنچه بدیهی به نظر می رسد این است که چنانچه غذا توسط فرد به درستی جویده نشود و زمان کمتری برای جویدن مصرف گردد طی فرآیند غذا خوردن مقدار غذای بیشتری مصرف شده و فرد دیرتر احساس سیری می نماید.لذا با افزایش مصرف غذا، کالری بیشتری جذب شده و وزن فرد مورد نظر افزایش می یابند،به عبارتی فرمان سیر شدن دیرتر از مغز ارسال می شود.

۴_احساس خفگی

همچنین خوب نجویدن غذا باعث احساس خفگی در فرد می شود به این صورت که مواد مغذی درشت‌تر به خوبی جویده نشده و فرد دچار خفگی میشود این حالت در مواردی که فرد مبتلا به ریفلاکس هست، بشتر می شود.

۵_ بوی بد دهان

جویدن ناکامل مواد غذایی، منجر به انباشته شدن حجم زیادی از مواد غذایی جذب نشده می شود.این مواد میتواند موجب بوی بد دهان شود.

۶_بیماریهای معده

عدم جویدن مناسب غذا باعث بروز بیماریهایی از جمله نفخ معده میشود.

۷_کبد چرب

کبد چرب نیز از بیماریهایی است که از دلایل مهم آن جویده نشدن مناسب و هضم ناقص غذا میباشد.

۸_کاهش حرکت روده ها

هضم ناقص غذا موجب کاهش روند گوارش و هضم غذا میشود.این تبلی و کاهش حرکت روده هاموجب تجمع غذا در روه ها شده و فرد را مستعد یبوست می کند.

۹_افزایش ترشح اسید معده

به دنبال ورود مواد غذایی اسید معده به منظور تسهیل گوارش،ترشح می شود.در صورتی که مواد غذایی درشت و جویده نشده باشند، مدت بیشتری در معده باقی می ماند و اسید معده نیز بیشتر ترشح می شود. این ترشح اضافی اسید، موجب احساس سوزش معده و مزه تلخ در دهان می شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *