مطالب آموزشی

خواص دانه کینوآ چیست؟

کینوا که غالباً به عنوان “یک غذای فوق العاده” یا “ابر دانه” توصیف می شود ، به دلیل خوبی در بین کارشناسان سلامت محبوب شده است. کینوا حاوی مقادیر زیادی پروتئین، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. همچنین فاقد گلوتن است و برای افرادی که رژیم بدون گلوتن دارند توصیه می شود. میتوان از دانه کینوا به عنوان جایگزین برنج استفاده کرد. هنگام پخته شدن، کینوا نرم و کرکی است . همچنین می توان آن را به آرد، پوسته و غذاهای مختلفی مانند ماکارونی و نان تبدیل کرد. کوینوآ از پرو، بولیوی و شیلی می آید. در کوههای آند رشد می کند، و هزاران سال جزء اصلی ترین غذاهای اهالی بومی آنجا بوده است. مطابق مقاله مزرعه محصولات زراعی دانشگاه ویسکانسین و دانشگاه مینه سوتا، quinoa به معنای “دانه مادر” به زبان Incan است.

انواع کینوآ

1800 نوع کینوا وجود دارد. دانه های کوینوآ می تواند سیاه ، قرمز، سفید، بنفش، صورتی، زرد، خاکستری، نارنجی، سبز یا زرد باشد. در ایالات متحده آمریکا، کینوا سفید (سنتی) و قرمز  موجود است. در حالی که انواع سفید طعم بهتری دارد، قرمز حاوی مواد مغذی بیشتری است.

مشخصات تغذیه ای کینوآ

“کوئینوآ منبع خوبی برای پروتئین، فیبر، آهن، مس، تیامین و ویتامین B6 است.” همچنین “منبع عالی منیزیم ، فسفر ، منگنز و فولات است یك وعده حداقل 10٪ از ارزش روزانه آن ماده مغذی را تأمین می كند، در حالی كه “منبع عالی” بدین معنی است كه یك وعده حداقل 20٪ از ارزش روزانه آن ماده مغذی را تأمین می كند. ” مقاله ای در سال 2009 در ژورنال علوم مواد غذایی و کشاورزی بیان داشت که “ترکیب غیرمعمول و تعادل استثنایی” پروتئین ، روغن و چربی و همچنین مواد معدنی ، اسیدهای چرب ، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های کینوا ، آن را به غذایی بسیار مغذی تبدیل می کنند. در این مقاله همچنین به این نکته اشاره شده است که برخلاف بسیاری از غذاهای گیاهی ، فیتوهورمون ها در کینوا یافت می شوند. فیتوهورمون ها به تنظیم رشد گیاه کمک می کند. برخی از انواع موسوم فیتواستروژن ها به عنوان درمانی برای علائم یائسگی مورد مطالعه قرار می گیرند زیرا بعضی اوقات مانند استروژن ها در بدن رفتار می کنند. در مقایسه با سایر غلات، کینوا  پروتئین بیشتری دارد و تعادل بیشتری از اسیدهای آمینه ضروری دارد. این ماده همچنین در مقایسه با سایر غلات مقادیر بیشتری فیبر غذایی، چربی های سالم، کلسیم، آهن، روی، فسفر و ویتامین های B1 ، B2 ، B6 ، C و E دارد.

مزایای سلامتی کینوا

یک پروتئین کامل

کینوا یکی از تنها غذاهای گیاهی است که تمامی پروتئین های کامل مورد نیاز بدن را تامین می کندد ، مشهور است و تمام اسیدهای آمینه ضروری را با تعادل سالم ارائه می دهد.” اسیدهای آمینه ضروری آنهایی هستند که بدن به تنهایی قادر به تولید نیست و پروتئین های کامل شامل همه آنها در اندازه تقریباً یکسان است. نه اسید آمینه ضروری وجود دارد که توسط موسسه ملی بهداشت به شرح زیر ذکر شده است: هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین. برخلاف سایر دانه ها، کینوا منبع خوبی از لیزین است

فواید ضد التهابی

اختلالات خود ایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید ، آسم ، بیماری التهابی روده و بیماری کرون بیماری هایی هستند که در آنها التهاب مزمن نقش دارد. اختلالات کمتر آشکار تحت تأثیر التهاب مزمن ممکن است شامل بیماری های قلبی عروقی و سرطان باشد. کینوا  حاوی بسیاری از مواد مغذی ضد التهابی از جمله اسیدهای فنولیک، پلی ساکاریدهای دیواره سلولی و مواد مغذی خانواده ویتامین E مانند گاما توکوفرول است.

فاقد گلوتن

رژیم های بدون گلوتن برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک هستند توصیه می شود. اگرچه هنوز در مورد مزایای رژیم های غذایی بدون گلوتن برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک نیستند ، بحث وجود دارد. کینوا به طور طبیعی فاقد گلوتن است ، این دانه متراکم از نظر مواد غذایی گزینه مناسبی برای رژیم های بدون گلوتن است. محققان دریافتند که با افزودن جو دوسر یا کوینوئا به وعده های غذایی و میان وعده ها ، مشخصات تغذیه ای رژیم های غذایی بدون گلوتن بهبود یافته است.” پروتئین (20.6 گرم در مقابل 11 گرم) آهن (18.4 میلی گرم در مقابل 1.4 میلی گرم ، کلسیم (182 میلی گرم در مقابل 0 میلی گرم) و فیبر (12.7 گرم در مقابل 5 گرم). ”

کاهش کلسترول

فیبر موجود در کینوا می تواند به کاهش میزان کلسترول کمک کند. با مصرف کینوا، کبد کلسترول بیشتری را برای تولید اسید های صفراوی را از خون بیرون می کشد ، در نتیجه میزان LDL ، کلسترول بد را کاهش می دهد. تحقیقات نشان داده اند كسانی كه بیش از 16 گرم غلات كامل مانند كوئینوا هر روز می خورند ، كلسترول LDLكمتری نسبت به كسانی كه استاتین ها را بدون خوردن كامل غلات مصرف كرده بودند ، داشتند.

سلامت قلب

کاهش کلسترول LDL برای قلب شما مفید است ، اما کینوا نیز می تواند از جهات دیگر به نفع کنه باشد. مطالعه ای که در ژورنال لیپیدهای غذایی منتشر شد ، خاطرنشان کرد: دانه های کینوا حاوی بسیاری از فلاونوئیدهای رژیم غذایی “که مانع از  مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی می شوند” است. علاوه بر این، کوینوآ می تواند چربی اشباع نشده و همچنین اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای آلفا لینولنیک را برای سلامت قلب تامین کند.

گوارش

یک فنجان کینوآ پخته شده حاوی 21 درصد از توصیه شده روزانه فیبر است که خبر خوبی برای روده شماست. فیبر موجود در کینوا نسبت به بسیاری از غلات دیگر نیز به راحتی قابل هضم است. علاوه بر این ، یک مطالعه در مجله تغذیه بریتانیایی نشان داد که شرکت کنندگان بعد از خوردن کینوا  و یا گندم سیاه یا جو دوسر نسبت به بعد از خوردن گندم یا برنج احساس پری و سیری بیشتری می کنند.

دیابت و فشار خون بالا

دانه های کینا همچنین به مدیریت بهتر فشار خون بالا و دیابت نوع 2 کمک می کنند.  قند موجود در این دانه ها به آرامی وارد جریان خون شده و مانع از افزایش ناگهانی قند خون می شود.

طول عمر

به گفته برخی دانشمندان ، فیبر موجود در کینوا در واقع می تواند به زندگی طولانی تر کمک کند. “مصرف بالای فیبر در رژیم غذایی ممکن است خطر مرگ و میر را کاهش دهد.” مصرف فیبر در کاهش  مرگ ناشی از بیماریهای مزمن مانند سرطان ، بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت و … بسیار موثر است. کوینوا خطرات می کند

چند خطرات سلامتی مرتبط با خوردن کینوآ وجود دارد

دانه های کوینوآ با ساپونین ها ، که ماده شیمیایی طراحی شده برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری های ناشی از قارچ ها ، باکتری ها و ویروس ها هستند ، پوشیده شده است. ساپونین ها می توانند طعم تلخی و صابونی داشته باشند، بنابراین قبل از پختن آن باید کینوا کاملاً در آب سرد آبکشی شود.

کینوا در رژیم غذایی

کینوآ سریعتر از اکثر غلات کامل طبخ می کند و فقط 12 تا 15 دقیقه طول می کشد. وی گفت که این امر باعث می شود کینوا “یک غلات آسان برای خانواده های شلوغ و افراد باشد تا به برنامه هفتگی خود بیفزایند.” علاوه بر این ، “برخلاف برخی از دانه هایی که پس از سرد شدن خشک می شوند ، دانه کینوا هنگام گرم بودن، سرد شدن و یا دمای اتاق، بافت خوشایند و جویدنی را حفظ می کند.” بنابراین این دانه می تواند در انواع غذاها مانند  سالاد و  سوپ مورد استفاده قرار گیرد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *