کینوآ، این دانه طلایی
خواص کینوا چیست
در این مقاله هر آنچه که لازم است درباره کینوآ بدانید، به طور خلاصه گردآوری شده است.
ارزش غذایی کینوآ
کربوهیدرات در کینوآ
فیبر در کینوآ
پروتئین در کینوآ
چربی در کینوآ
ویتامینها و مواد معدنی در کینوآ
کینوا منبع خوبی از آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است و منیزیم، آهن، فیبر و روی بیشتری نسبت به بسیاری از غلات معمولی فراهم میکند.
منگنز: این ماده معدنی کمیاب که به مقدار زیاد در غلات کامل یافت می شود، برای متابولیسم، رشد و تکامل ضروری است.
فسفر: اغلب در غذاهای غنی از پروتئین یافت میشود و برای سلامت استخوان و حفظ بافتهای مختلف بدن ضروری است.
مس: یک ماده معدنی که اغلب در رژیم غذایی غربی وجود ندارد، مس برای سلامت قلب مهم است.
فولات: فولات یا ویتامین ب9، برای عملکرد سلولی و رشد بافت ضروری است و به ویژه برای افراد باردار مهم است.
آهن: این ماده معدنی ضروری بسیاری از وظایف مهم را در بدن انجام میدهد، مانند انتقال اکسیژن در گلبول های قرمز.
منیزیم: برای بسیاری از فرآیندهای بدن مهم است، منیزیم اغلب در رژیم غذایی غربی وجود ندارد.
روی: این ماده معدنی برای سلامت کلی مهم است و در بسیاری از واکنشهای شیمیایی در بدن شرکت میکند.
سایر ترکیبات گیاهی در کینوآ
ساپونین: این گلیکوزیدهای گیاهی از دانههای کینوا در برابر حشرات و سایر تهدیدات محافظت میکنند. آنها تلخ هستند و معمولاً با خیساندن، شستن یا برشته کردن قبل از پختن از بین میروند.
کوئرستین: این آنتیاکسیدان قوی پلی فنول ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای مختلف مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان و انواع خاصی از سرطان کمک کند.
Kaempferol: این آنتیاکسیدان پلی فنول ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله سرطان را کاهش دهد.
اسکوالن: این پیش ساز استروئیدها همچنین به عنوان یک آنتیاکسیدان در بدن عمل میکند.
اسید فیتیک: این ماده ضد مغذی جذب مواد معدنی مانند آهن و روی را کاهش میدهد. اسید فیتیک را میتوان با خیساندن یا جوانه زدن کینوا قبل از پختن کاهش داد.
اگزالاتها: ممکن است با کلسیم متصل شوند، جذب آن را کاهش دهند و خطر تشکیل سنگ کلیه را در افراد حساس افزایش دهند.
انواع تلخ کینوا نسبت به انواع شیرینتر از نظر آنتیاکسیدان غنیتر هستند، اما هر دو منبع خوبی از آنتی اکسیدانها و مواد معدنی به شمار میروند.
یک مطالعه به این نتیجه رسید که کینوا بالاترین محتوای آنتیاکسیدانی را در بین 10 غلات رایج، شبه غلات و حبوبات دارد. کینوا و محصولات مربوط به آن حتی به عنوان منابع بهتر آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی نسبت به کرن بری که بسیار غنی از فلاونوئیدها در نظر گرفته میشوند، شناسایی شده اند. البته این را نیز باید به خاطر داشت که سطح آنتی اکسیدانها ممکن است با پخت و پز کاهش یابد.
فواید کینوا برای سلامتی
کینوآ و کاهش قند خون
کینوآ و کاهش وزن
همچنین، فیبرها همچنین برای کاهش وزن مهم هستند و با افزایش احساس سیری و بهبود سلامت روده باعث کاهش دریافت کالری می شوند. کینوا نسبت به بسیاری از غذاهای سبوسدار فیبر بیشتری دارد و به دلیل داشتن این محتوای فیبر بالا یک گزینه عالی محسوب میشود.
کینوا به دلیل پایین بودن نسبی شاخص گلیسمیک یا GI، قند خون را به آهستگی افزایش میدهد و بنابراین از پرخوری جلوگیری و به کاهش گرسنگی کمک میکند.
کینوا یک غذای بدون گلوتن
کینوآ و محیط زیست
بنابراین، اگرچه در این مقاله به ارزش غذایی کینوآ به عنوان یک غذای سالم و مغذی اشاره شده است، اما متخصصانی که باور دارند سلامت انسان در گرو سلامت محیط زیست و سلامت کره زمین است، توصیه می کنند، مصرف این “دانه طلائی” با ارزش را در کنار محصولات غذایی بومی با ارزش غذایی بالا در منطقه خود، در نظر بگیریم.
خلاصه این که؛
اگر میخواهید محتوای مواد مغذی رژیم غذایی خود را افزایش دهید، گلوتن کمتری مصرف کنید، به سلامت قلب و عروق خود کمک کنید و از بالا رفتن قند خون خود جلوگیری کنید، افزودن کینوآ در کنار سایر غلات مانند برنج یا گندم ممکن است شروع خوبی باشد، هرچند رعایت اعتدال را فراموش نکنید!