مطالب آموزشی

مضرات مصرف کله پاچه

کله پاچه جز غذاهایی است که در کشور ما بیش از کشورهای دیگر مصرف می‌شود. از کله پاچه به عنوان غذایی لذیذ و مقوی در وعده صبحانه یاد می شود.دارای پروتئین بوده و مصرف آن البته به صورت کم مفید است. افراد سالم که بیماری زمینه ای ندارند و یا جوانان بهتر است حداکثر یک بار در ماه کله پاچه مصرف کنند. مصرف بیش از اندازه کله پاچه فرد را دچار عوارضی می نماید که گاهی حتی جبران ناپذیر خواهد بود. کله پاچه دارای کلسترول، پروتئین، اسیدهای چرب، اسید نوکلئیک، پریمیدین و پورین میباشد.

 

قسمت های پر چرب کله پاچه که باید با احتیاط مصرف کرد

باید گفت برخی قسمت‌های کله پاچه چربی بیشتری نسبت به سایر قسمت‌های آن دارد. برای مثال مغز و چشم در این غذا مقداری چرب تر از پاچه و زبان آن است که لازم است مصرف آنها با احتیاط بیشتری انجام گیرد. اما پاچه، زبان و بناگوش که دارای گوشت بیشتر هستند، پروتئین بیشتری داشته و مصرف آنها بهتر از سایر قسمتهای کله پاچه می باشد.پاچه دارای پروتئین بیشتر و در حدود ۲واحد گوشت میباشد. بناگوش هم مخلوطی از گوشت و چربی است که حدود۳واحد گوشت دارد. اما مغز به دلیل چربی زیاد بهتر است اصلا مصرف نشود. برای کودکان که نیاز به کلسترول دارند، کله پاچه می تواند مفید باشد. اما مضرات کله پاچه بیشتر است.

مضرات کله پاچه

مضرات کله پاچه

 

۱_بیماران کلیوی

مصرف کله‌پاچه به دلیل کلسترول بیش از اندازه به بیماران کلیوی توصیه نمی شود. همچنین مصرف این غذای خوشمزه و لذیذ به دلیل پروتئین و چربی فراوان برای بیماران دارای اختلالات کلیوی اکیداً ممنوع است.

 

۲_بیماران قلبی

مصرف بیش از اندازه کله پاچه در یک فرد باعث گرفتگی عروق خونی میشود و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را بالا می‌برد. همچنین چربی موجود در کله پاچه عملکرد قلب را تضعیف کرده و برای بیماران قلبی ممنوع می باشد. در واقع مصرف کله‌پاچه خطر ابتلا به سکته های قلبی را نیز بالا می برد.

 

۳_ کالری زیاد

کله پاچه دارای انرژی و کالری فراوانی است که باعث افزایش وزن در افراد می گردد. لذا چنانچه بیش از اندازه مصرف شود و یا به همراه ورزش و تحرک زیاد نباشد، فرد دچار افزایش وزن شده و ریسک ابتلا به کلیه بیماریها بیشتر میشود.

 

۴_کلسترول و اسیدهای چرب مضر

همانطور که گفته شد، وجود کلسترول موجود در کله پاچه باعث رسوب شدن در عروق خونی بدن شده که همین امر، زمینه‌ساز ابتلا به بیماری قلبی، عروقی و بیماریهای مزمن دیگر در افراد میشود.

 

۵_ بالا رفتن اوره خون

کله پاچه مخصوصاً مغز به دلیل کلسترول بسیار زیادی که دارد باعث بالا رفتن اسید اوریک خون می شود. بالا رفتن اسید اوریک خون در افراد، ابتلا به بیماری نقرس و یا ناراحتی کلیوی را در پی خواهد داشت.

 

۶_ بروز ناراحتی های مفصلی و آرتریت

چربی اشباع شده و ترانس موجود در کله پاچه، به بدتر شدن مشکلات مفصلی منجر می شود. پس به برای بیمارانی که دچار آرتروز هستند، مصرف کله پاچه اصلا توصیه نمی شود.

 

۷_ممنوعیت استفاده از کله پاچه برای خانم های باردار

مصرف کله پاچه برای خانم های باردار توصیه نمی شود. چون باعث افزایش وزن شده و همین افزایش وزن، احتمال زایمان سخت تر را به مادر تحمیل می نماید. همچنین به دلیل کلسترول بالا، موجب افزایش استرس های بارداری میشود.

 

۸_فشار خون

اسیدهای چرب و مضر کله پاچه،برای بیماران با سابقه فشار خون بالا، ممنوعیت مصرف دارد. چربی موجود در این غذا فرد را دچار عوارض فشارخون مینماید.

 

۹_هضم مشکل

مصرف این غذا به دلیل چرب بودن و پروتئین بالا،هضم مشکل تری نسبت به سایر غذاهای سالم دارد و مصرف بیش از حد آن به افراد با مشکلات و ناراحتی های معده اکیداً توصیه نمیشود. در واقع کله پاچه به دلیل کلسترول بالایی که دارد (معادل کلسترول موجود در ۸ زرده تخم مرغ) بهتر است در وعده صبحانه مصرف شود و پس از آن ورزش ها و تحرکاتی را داشته باشیم تا دچار عوارض مصرف آن نگردیم.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *