مطالب آموزشی

فستینگ یا روزه داری متناوب

چهار رویکرد رژیم فستینگ رایج وجود دارد: رژیم فستینگ دوره‌ای، تغذیه با محدودیت زمانی، رژیم فستینگ متناوب و رژیم غذایی ۵: ۲. تغذیه با محدودیت زمانی که گاهی اوقات رژیم فستینگ روزانه نامیده می‌شود، شاید ساده ترین و محبوب ترین روش روزه داری همین نوع رژیم فستینگ باشد.

رژیم فستینگ روزانه خوردن را به دوره‌های زمانی معینی در هر روز محدود می‌کنند، مثلاً ۱۱ صبح تا ۷ شب. دوره روزه داری معمولاً حدود ۱۲ ساعت یا بیشتر است که به طور مفید شامل زمان خواب شبانه می‌شود.رژیم ماه رمضان اما براساس ساعات اذان صبح و اذان مغرب تعیین می‌شود و در فاصله اذان مغرب تا اذان صبح شما می‌توانید از وعده‌های مختلف غذایی استفاده کنید.

رژیم فستینگ یا روزه داری چیست؟
موثرترین رژیم غذایی رژیمی است که می‌توانید در هر حالتی به آن پایبند باشید بدون محدودیت‌های سخت در خوردن مواد غذایی. تغذیه با زمان محدود – ناشتا بودن در طول شب و تا صبح روز بعد – احتمالاً ساده‌ترین شکل روزه‌داری است. یک دوره ناشتایی طولانی تر از حد معمول هر شب به شما این امکان را می‌دهد که برخی از ذخایر قند خود را که گلیکوژن نامیده می‌شود بسوزانید. این چند کار را انجام می‌دهد. این به بدن شما زمان بیشتری برای سوزاندن چربی می‌دهد.

انواع رایج رژیم فستینگ در جهان
۱. ۱۲ ساعت در روز ناشتا باشید
قوانین این رژیم ساده است. شما باید در روز دوازده ساعت ناشتا باشید و مواد غذایی مصرف نکنید، نکته کلیدی پایبند بودن به این رژیم غذایی است. به گفته برخی از محققان، ۱۰ تا ۱۶ ساعت روزه گرفتن می‌تواند باعث شود تا بدن ذخایر چربی خود را به انرژی تبدیل کند که باعث آزاد شدن کتون‌ها در جریان خون می‌شود.

این نوع برنامه روزه داری متناوب می تواند گزینه خوبی برای مبتدیان باشد. به این دلیل است که مدت زمان روزه‌داری نسبتاً کم است، بیشتر روزه‌داری در طول خواب اتفاق می‌افتد و فرد می‌تواند در روز کالری مورد نیاز خود را مصرف کند. ساده ترین راه برای انجام روزه ۱۲ ساعته این است که دوره خواب را در زمان روزه قرار دهید.

به عنوان مثال، اگر یک فرد می‌تواند بین ساعت ۷ بعد از ظهر تا ۷ صبح روزه بگیرد. باید شام خود را قبل از ساعت ۷ بعد از ظهر تمام کند و تا ساعت ۷ صبح صبر کند تا صبحانه بخورد.

۲. ۱۶ /۸ ساعت روزه گرفتن
روزه گرفتن به مدت ۱۶ ساعت در روز، باقی گذاشتن یک زمان ۸ ساعته برای مصرف مواد غذایی، به روش ۱۶: ۸ یا رژیم لینگین گفته می‌شود.

در طول رژیم ۱۶: ۸، مردان ۱۶ ساعت در روز و زنان ۱۴ ساعت روزه می‌گیرند. این نوع روزه متناوب ممکن است برای کسی که قبلا روزه ۱۲ ساعته را امتحان کرده است اما هیچ فایده‌ای ندیده است مفید باشد.

در این روزه، مردم معمولاً تا ساعت ۲۰ شام خود را به پایان می‌رسانند و سپس صبحانه را روز بعد حذف می‌کنند و تا ظهر دیگر غذا نمی‌خورند.

۲ روز در هفته روزه بگیرید

افرادی که از رژیم غذایی ۵: ۲ پیروی می‌کنند به مدت ۵ روز مقادیر استاندارد غذای سالم می‌خورند و در ۲ روز دیگر کالری دریافتی را کاهش می‌دهند.در طول ۲ روز روزه داری، مردان به طور کلی ۶۰۰ کالری و زنان ۵۰۰ کالری مصرف می‌کنند.

به طور معمول، مردم روزهای روزه خود را در هفته جدا می‌کنند. به عنوان مثال، ممکن است روزهای دوشنبه و پنجشنبه روزه بگیرند و در روزهای دیگر به طور منظم غذا بخورند. بین روزهای روزه داری باید حداقل ۱ روز غیر روزه داشته باشید.

تحقیقات محدودی در مورد رژیم غذایی ۵: ۲ وجود دارد که به عنوان رژیم سریع نیز شناخته می‌شود. آمطالعه۱۰۷ زن دارای اضافه وزن یا چاق دریافتند که محدود کردن کالری دو بار در هفته و محدود کردن مداوم کالری هر دو منجر به کاهش وزن مشابه می‌شود.این مطالعه همچنین نشان داد که این رژیم باعث کاهش سطح انسولین و بهبود حساسیت به انسولین در میان شرکت کنندگان شد.

روزه متناوب

انواع مختلفی از برنامه روزه داری جایگزین وجود دارد یکی از این موارد روزه گرفتن یک روز در میان است.

برای برخی افراد، روزه داری متناوب به معنای پرهیز کامل از غذاهای جامد در روزهای روزه داری است، در حالی که افراد دیگر اجازه می‌دهند تا ۵۰۰ کالری دریافت کنند. در روزهای تغذیه، مردم اغلب انتخاب می‌کنند تا هر چقدر که می‌خواهند غذا بخورند.روزه داری متناوب یک شکل شدید از روزه متناوب است و ممکن است برای مبتدیان یا کسانی که شرایط پزشکی خاصی دارند مناسب نباشد. همچنین ممکن است حفظ این نوع روزه در طولانی مدت دشوار باشد.

روزه هفتگی ۲۴ ساعته

روزه گرفتن کامل به مدت 1 یا 2 روز در هفته، که به عنوان رژیم غذایی Eat-Stop-Eat شناخته می‌شود، شامل نخوردن غذا به مدت 24 ساعت در یک زمان است. بسیاری از افراد از صبحانه تا صبحانه یا ناهار تا ناهار روزه می‌گیرند.افرادی که از این برنامه غذایی استفاده می‌کنند می‌توانند در طول دوره روزه داری آب، چای و سایر نوشیدنی‌های بدون کالری مصرف کنند.افراد باید در روزهای غیر روزه داری به الگوهای غذایی منظم برگردند. خوردن به این روش کل کالری دریافتی فرد را کاهش می‌دهد اما غذاهای خاصی را که فرد مصرف می‌کند محدود نمی‌کند.یک روزه 24 ساعته می‌تواند چالش برانگیز باشد و ممکن است باعث خستگی، سردرد یا تحریک پذیری شود. بسیاری از مردم متوجه می‌شوند که این اثرات با گذشت زمان کمتر می‌شود زیرا بدن خود را با این الگوی غذایی جدید وفق می‌دهد.

از نظر عمومی هیچ محدودیتی در مورد غذاهایی که می‌توانید در زمانی که روزه نیستید بخورید وجود ندارد.

بر اساس تحقیقات ما، ما می‌دانیم که کیفیت غذا برای اطمینان از سلامت روده، تثبیت قند خون و پاسخ چربی و جلوگیری از التهاب رژیم غذایی مهم است.

خوردن یک رژیم غذایی سالم و متنوع برای سلامت کلی شما عالی است. گنجاندن طیف وسیعی از گیاهان در روز، باکتری‌های مفیدی را که در روده شما زندگی می‌کنند تغذیه می‌کند و به اطمینان از دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک می‌کند.

منابع باکیفیت فیبر و پروتئین می‌توانند به شما کمک کنند تا مدت طولانی تری احساس سیری کنید.

سعی کنید شامل موارد زیر باشد:

غلات کامل

میوه ها

سبزیجات

پروتئین بدون چربی مانند مرغ، ماهی، آجیل، دانه‌ها و حبوبات مانند عدس و نخود

آنچه برای خوردن انتخاب می‌کنید می‌تواند به هدفی که می‌خواهید از طریق روزه‌داری متناوب به دست آورید نیز بستگی دارد.

سلامت قلب

به عنوان مثال، اگر هدف شما بهبود سلامت قلب است، مقدار زیادی چربی و فیبر سالم را در نظر بگیرید و میزان نمک مصرفی خود را کنترل کنید. برخی از گزینه‌ها عبارتند از:

روغن‌های گیاهی مانند کانولا، زیتون یا آفتابگردان

برنج قهوه‌ای، نان گندم کامل و سایر غلات کامل

میوه‌ها و سبزیجات کامل

ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و سایر منابع پروتئینی مانند لوبیا و حبوبات

چاشنی‌های بدون نمک مانند گیاهان و ادویه جات ترشی جات

کاهش التهاب

اگر هدف شما کاهش التهاب است، بر روی کنترل واکنش‌های چربی و قند خون ناسالم با انتخاب موارد زیر تمرکز کنید:

غذاهای کامل حاوی فیبر مانند غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات

چربی‌های سالم امگا ۳ مانند ماهی، آجیل و دانه ها

غذاهایی با خواص ضد التهابی که دارای مولکول‌های فعال زیستی بالایی هستند، مانند پلی فنول‌ها که در میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ یافت می‌شوند.

رژیم فستینگ
بهترین مواد غذایی در رژیم فستینگ و رژیم ماه رمضان
این مواد غذایی عبارتند ازآووکادو، سیب زمینی، سبزیجات چلیپایی، ماهی، غذاهای دریایی، غلات کامل، آجیل و غذاهای تخمیری. همچنین مهم است که آب را به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود به مقدار کافی و مورد نیاز بدن مصرف کنید.

مقدار کافی آب در بدن برای سلامت هر ارگان اصلی بدن شما ضروری است. مقدار آبی که هر فرد باید بنوشد بر اساس جنسیت، قد، وزن، سطح فعالیت و آب و هوا متفاوت است. اما یک معیار خوب رنگ ادرار شماست، رنگ ادرار شما باید زرد کم رنگ باشد این نشان می‌دهد که بدن شما به مقدار کافی آب دریافت میکند. ادرار زرد تیره نشان دهنده کم آبی بدن است که می‌تواند باعث سردرد، خستگی و سبکی سر شود.اگر مصرف آب ساده برای شما سخت است می‌توانید مقداری لیمو ترش یا نعناع به آب اضافه کنید.

آووکادو

ممکن است خوردن میوه‌های پر کالری در حالی که تلاش می‌کنید وزن کم کنید، غیر منطقی به نظر برسد. اما آووکادو به دلیل محتوای چربی غیراشباع بالایی که دارد، حتی در سریع ترین دوره‌های روزه داری شما را سیر نگه می‌دارد.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد که چربی‌های غیر اشباع به سیر نگه داشتن بدن شما حتی زمانی که احساس سیری نمی‌کنید کمک می‌کند. بدن شما سیگنال‌هایی می‌دهد که غذای کافی دارد و نمی‌خواهد وارد حالت گرسنگی اضطراری شود. چربی‌های غیراشباع این سیگنال‌ها را برای مدت طولانی تری حفظ می‌کنند، حتی اگر در اواسط دوره روزه داری کمی احساس گرسنگی کنید.

ماهی و غذاهای دریایی

مواد غذایی دریایی علاوه بر اینکه سرشار از چربی‌های سالم و پروتئین هستند، حاوی مقادیر کافی ویتامین D است.

استفاده کافی از فیبر

تحقیقات نشان می‌دهد که فیبر می‌تواند به شما احساس سیری بدهد، سبزیجات همچنین می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند.

رژیم ماه رمضان
یکی از فرصت‌هایی که اغلب مردم برای تنظیم و اصلاح رژیم غذایی خود از آن استفاده میکنند ماه رمضان است، رژیم ماه رمضان با توجه به تنظیم ساعت خوردن غذا و استفاده از مواد غذایی سالم می‌تواند به شما در ابتدای مسیر سبک زندگی سالم کمک کند، رژیم ماه رمضان می‌تواند به عنوان مقدمه رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب نیز در برخی از موارد در نظر گرفته شود.

ماه رمضان فرصتی است برای ترک عادت‌های بدی که بر سلامتی ما تأثیر منفی می‌گذارد و استفاده از رژیم‌های غذایی سالم تر و مغذی تر. روزه باعث تسکین و تقویت دستگاه گوارش و افزایش کارایی آن می‌شود و به تنظیم سطح تری گلیسیرید خون کمک می‌کند.

با وجود این، بسیاری این قانون را معکوس کرده‌اند. با فراوانی و تهیه آسان غذا، مردم اغلب روزه خود را با ضیافت‌های مجلل و سرشار از انواع غذاها، شیرینی‌ها و غذاهای سرخ شده افطار می‌کنند که منجر به افزایش تری گلیسیرید و کلسترول و شاید دیابت و افزایش وزن می‌شود که برعکس آن چیزی است. روزه دار برای رسیدن به آن تلاش می‌کند.

یک وعده غذایی متعادل و مغذی از نظر کمی و کیفی در ماه رمضان بهترین انتخاب است.

قوانین اصلی:

روزه خود را با خرما افطار کنید.

سوپ و سالاد را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

تا حد امکان از غذاهای سرخ شده و چرب دوری کنید و سرخ کردن را با پخت یا کبابی کردن گوشت جایگزین کنید.

از خوردن شیرینی جات به صورت روزانه و دائمی در ماه رمضان خودداری کنید و آنها را به مناسبت‌های خاص (مانند صرف غذا در بیرون از منزل یا دعوت از مهمانان به سفره افطار) محدود کنید.

وعده افطار:

اول: سه عدد خرما را با یک فنجان آب بخورید.

دوم: هر روز سوپ بخورید. از مصرف سوپ‌های خامه‌ای و چرب خودداری کنید و آنها را با سبزیجات، عدس، جو یا سوپ مرغ (بدون خامه) جایگزین کنید.

سوم: پیش غذاهاخوردن پیش غذا بعد از سوپ، معده شما را برای شروع فرآیند هضم آماده می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود پیش‌غذاهایی را انتخاب کنید که سرشار از سبزیجات هستند مانند سالاد سبز

چهارم: غذای اصلیترجیحاً در سفره‌های ماه مبارک رمضان یک غذای اصلی وجود داشته باشد، چرا که تنوع غذا و زیاده روی عموماً باعث پرخوری می‌شود. غذای افطار باید حاوی کربوهیدرات‌هایی مانند برنج، ماکارونی، نان و غیره و پروتئین موجود در گوشت قرمز، مرغ یا ماهی باشد.

میان وعده آخر شب

غذایی که در این وعده سرو می‌شود یک عمل متعادل کننده است و به میزان غذای دریافتی فرد در سه وعده دیگر بستگی دارد. مثلاً اگر فرد افطار سنگینی می‌خورد، میان وعده آخر شب باید سبک باشد، خوردن مواد غذایی چرب و سنگین در وعده آخر شب سبب سنگین شدن بدن و بروز مشکلات گوارشی می‌شود.مثلا:

می‌توانید غذاهای حاوی کربوهیدرات (نان سبوس دار، برنج، ماکارونی و غیره) مصرف کنید

برای اطمینان از برآورده شدن نیازهای بدن به فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، یک سالاد به این وعده اضافه کنید.

از سرو غذاهای سرخ شده و شیرینی‌ها در این وعده غذایی خودداری کنید و به خاطر داشته باشید که برای اطمینان از تامین کافی نیاز بدن به مایعات، مقدار کافی آب بنوشید.

رژیم ماه رمضان

سحری:

بهترین زمان برای سحری نیم ساعت قبل از اذان است. می‌توانید روزه خود را با مواد غذایی سبک مانند:

نان سبوس دار با لبنه به اضافه یک تکه میوه

غلات با شیر تازه به اضافه میوه‌های خشک

شروع کنید. چند ساعت پس از شروع روزه از شیرینی‌هایی که می‌توانند احساس گرسنگی شما را افزایش دهند، دوری کنید. همچنین از مصرف غذاهای شور خودداری کنید زیرا باعث تشنگی می‌شوند.

۱. وعده سحری را حذف نکنید

همانطور که گفته می‌شود صبحانه مهم ترین وعده غذایی در روز است، در ماه رمضان سحری مهم ترین وعده به شمار می‌رود. اگرچه حذف سحری برای داشتن خوابی بدون وقفه ممکن است جذاب به نظر برسد، اما نباید این کار را انجام دهید.نخوردن سحری زمان روزه داری را طولانی می‌کند زیرا بدن شما باید تا زمان افطار به وعده غذایی قبلی برای تامین تمام مواد مغذی و انرژی شما تکیه میکند . به دلیل طولانی‌تر بودن ساعات روزه‌داری، احتمال کم‌آبی و خستگی در طول روز بیشتر می‌شود. بعلاوه، نخوردن سحری باعث افزایش پرخوری در طول افطار می‌شود که می‌تواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.

۲. در هنگام افطار پرخوری نکنید

همانطور که ترک سحری درست نیست ، پرخوری در زمان افطار نیز به بدن آسیب می‌رساند.

افطار باید یک وعده غذایی متعادل و مغذی باشد، پرخوری و مصرف زیاد غذاهای پرچرب ممکن است منجر به سوء هاضمه و افزایش وزن شود. سرعت خود را کم کنید و از هر لقمه غذای خود لذت ببرید.

۳. از خوردن غذاهای سرخ شده، غذاهای شور و غذاهای پر قند خودداری کنید

غیرمعمول نیست که روزه داران در زمان غذا خوردن غذاهای غنی، چرب، سرخ شده و شیرین به خود پاداش دهند. در حالی که این غذاها در کوتاه مدت احساس خوبی به شما می‌دهند، می‌توانند روزه گرفتن روز بعد را سخت تر کنند.

جدای از افزایش وزن ناسالم، مصرف غذاهای چرب و شیرین نیز باعث سستی و خستگی می‌شود. علاوه بر این، باید مصرف نمک خود را به خصوص در زمان سحری (غذای سحری) محدود کنید، زیرا این امر تشنگی را افزایش می‌دهد.

در عوض، سعی کنید از تمام گروه‌های غذایی اصلی از جمله میوه‌ها و سبزیجات، برنج و غذاهای جایگزین، و همچنین گوشت و جایگزین استفاده کنید. مصرف غذاهای غنی از فیبر در ماه رمضان نیز ایده آل است زیرا دیرتر از غذاهای فرآوری شده هضم می‌شوند، بنابراین برای مدت طولانی تری احساس سیری می‌کنید.

۴. تا حد امکان آب بنوشید

نوشیدن آب تا حد امکان بین افطار (افطار) و سحری (غذای قبل از سحری) خطر کم آبی بدن در طول روزه داری را کاهش می‌دهد.

تمام تلاش خود را برای نوشیدن حداقل ۸ لیوان مایعات در روز قبل از سحر و بعد از غروب خورشید انجام دهید. مایعات شامل آبمیوه، شیر، نوشیدنی و سوپ است اما آب بهترین انتخاب است. در حالت ایده آل، شما همچنین باید مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار مانند قهوه، چای و کولا را کاهش دهید، زیرا این نوشیدنی‌ها دارای اثر ادرارآور هستند و باعث کاهش مایعات می‌شوند.

رژیم روزه داری

رژیم روزه داری که به رژیم فستینگ نیز معروف است به نوعی خاصی از رژیم کنترل وزن گفته می‌شود که در آن براساس رویکرد و نوع رژیم انتخابی شما مختار به مصرف مواد غذایی در زمان‌های خاصی از روز هستید و در سایر زمان‌ها باید رژیم روزه داری را رعایت کنید.

رژیم روزه داری چیست؟
رژیم روزه داری به این معنی است که شما برای مدتی در روز یا هفته غذا نخورید. برخی از رویکردهای رایج برای روزه متناوب عبارتند از:

یک روز یک رژیم غذایی معمولی داشته باشید و یا کاملا ناشتا یا یک وعده غذایی کوچک (کمتر از ۵۰۰ کالری) روز بعد.

۵: ۲ روزه. پنج روز در هفته رژیم غذایی معمولی داشته باشید و دو روز در هفته ناشتا باشید.

روزه داری با محدودیت زمانی روزانه. به طور معمول غذا بخورید اما فقط در یک بازه زمانی هشت ساعته در روز. برای مثال صبحانه را حذف کنید اما ناهار را حوالی ظهر و شام را تا ساعت ۸ شب بخورید

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که روزه داری متناوب به اندازه یک رژیم غذایی کم کالری معمولی برای کاهش وزن موثر است. این منطقی به نظر می‌رسد زیرا کاهش تعداد کالری‌هایی که می‌خورید باید به کاهش وزن شما کمک کند.

آیا روزه داری متناوب می‌تواند سلامت شما را بهبود بخشد؟ کاهش وزن و فعالیت بدنی به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با چاقی مانند دیابت، آپنه خواب و برخی از انواع سرطان کمک می‌کند. برای این بیماری‌ها، به نظر می‌رسد روزه متناوب به اندازه هر نوع رژیم دیگری که کالری کلی را کاهش می‌دهد، مفید باشد.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که روزه متناوب ممکن است برای کاهش التهاب و بهبود شرایط مرتبط با التهاب مفیدتر از رژیم‌های دیگر باشد، مانند:

بیماری آلزایمر

آرتروز

آسم

اسکلروز چندگانه

سکته

توجه به این نکته ضروری است که روزه داری متناوب می‌تواند عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد، اما معمولاً در عرض یک ماه از بین می‌روند. عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

گرسنگی

خستگی

بیخوابی

حالت تهوع

سردرد

روزه داری متناوب برای بسیاری از افراد بی خطر است، اما برای همه مناسب نیست. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید، حذف وعده‌های غذایی ممکن است بهترین راه برای کنترل وزن شما نباشد. اگر سنگ کلیه، رفلاکس معده به مری، دیابت یا سایر مشکلات پزشکی دارید، قبل از شروع روزه متناوب با پزشک خود صحبت کنید.

روزه آب برای همه بی خطر نیست. افرادی که نباید روزه بگیرند یا باید قبل از روزه گرفتن از پزشک متخصص مشاوره بگیرند شامل افراد مسن، افراد زیر ۱۸ سال و کسانی هستند که:

اختلال خوردن دارند

کم وزن هستند

باردار یا شیرده هستند

مشکلات قلبی دارند

دیابت نوع یک دارند

میرگن کنترل نشده دارند

تحت تزریق خون هستند

داروهای خاصی مصرف می‌کنند

این افراد باید قبل از شروع رژیم روزه داری با دکتر متخصص مشورت کنند.

از بزرگ‌ترین واژه‌های رایج در حال حاضر «روزه‌داری متناوب» به دلیل اثربخشی ظاهری آن در کمک به کاهش وزن و فواید آن برای بدن است.

انواع مختلف رژیم‌های روزه داری
روزه داری متناوب حرکت بین چرخه‌های روزه داری یا دریافت کالری محدود است.

برخی از محبوب ترین رژیم‌های روزه متناوب در حال حاضر عبارتند از:

رژیم غذایی ۵: ۲ – خوردن ۵۰۰-۶۰۰ کالری دو روز در هفته و خوردن معمولی روزهای دیگر.

رژیم ۱۶: ۸ – ۱۶ ساعت ناشتا باشید و ۸ ساعت هر چه دوست دارید بخورید.

فواید رژیم روزه داری
به سیستم گوارش استراحت می‌دهد

از نظر ذهنی راحت تر از رژیم گرفتن

به کاهش وزن کمک می‌کند

کمک به سیستم گوارش

یکی از فواید روزه متناوب، این است که به سیستم گوارش استراحت می‌دهد و همچنین بدن شما را تشویق می‌کند تا از انرژی ذخیره شده در سلول‌های چربی استفاده کند. زمانی که شما غذا می‌خورید، مقداری از انرژی آن غذا در کبد به صورت گلیکوژن ذخیره می‌شود. پس از ۱۰ تا ۱۲ ساعت نخوردن، این ذخایر گلیکوژن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و سلول‌های چربی را در بدن شما تحریک می‌کند تا چربی‌ها را وارد جریان خون شما کند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید