مطالب آموزشی

رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان

ماه رمضان فرصت مناسبی برای کاهش وزن است. اما اگر به رژیم غذایی خود در این ماه توجه نکنیم، روزداری حتی ممکن است موجب اضافه وزن در شما شود. مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی را کاهش دهید. مصرف غذا‌های سرخ شده و پرچرب، علاوه بر افزایش چربی‌های خون موجب سو هاضمه، سوزش سر دل، ترش کردن، اضافه وزن و چاقی می‌شوند. ترجیحا از وعده های غذایی آب پز و یا بخارپز در وعده های افطار و سحر استفاده کنید. زلوبیا و بامیه اگرچه بسیار خوشمزه به نظر می رسند اما بسیار چاق کننده هستند. مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیک‌های خامه ای، شکلات، شیرینی‌های خامه ای، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوا و  شله زرد در ماه رمضان باعث اضافه وزن و چاقی شده و موجب بالا رفتن قند خون می شود. آش رشته در سفره ای افطاری بسیار هوس برانگیز و خواستنیست. اما این غذای خوشمزه بدلیل دارا بودن مقادیر زیاد چربی، نه تنها باعث اضافه وزن و چاقی شما می شود، بلکه ورم معده، نفخ و ترش کردن و در معده از عوارض دیگر مصرف آش رشته در وعده افطار است.

وعده افطاری

وعده افطاری سنگین و پر حجم نباشد. بهتر است وعده ای سبک شامل شیر، مقادیری خرما یا پنیر و یا یک سوپ ساده میل کنید و سپس حداقل سی دقیقه به معده خود استراحت دهید و پس از آن شام صرف کنید. روزه بودن باعث می شود معده شما آمادگی دریافت حجم بالای از غذا در وعده افطاری نداشته باشد و مشکلات گوارشی در شما ایجاد کند. از طرفی دریافت ناگهانی کالری بالا در وعده افطارپس از یک گرسنگی طولانی سبب می شود بدن شما همه این کالری را به چربی تبدیل کند و در نتیجه اضافه وزن و چاقی پیدا کنید.

هیچ گاه بدون سحری روزه نگیرید

روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شود، بلکه باعث می شود قند خون در طول روز افت شدیدی پیدا کند و  در نتیجه فرد در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذا‌های شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می‌شود.

وعده سحری

در وعده سحری مواد قندی مصرف نکنید. مواد قندی شاخص گلایسمی پایینی دارند و  مصرف آنها در وعده سحری باعث می شود ترشح انسولین تحریک شده و قند خون را به داخل سلول ها براند و در نتیجه فرد دچار افت قند خون در طول روز شود و زودتر گرسنه شود و در نتیجه در وعده افطار حجم بیشتری از غذا و مواد قندی میل کند. میوه های شیرین نیز حاوی قند بالایی بوده و بهتر است در فاصله بین افطار تا سحری مصرف شوند.

در وعده افطاری نوشیدنی های سرد مصرف نکنید

مصرف نوشیدنی های سرد با معده خالی باعث مشکلات گوارشی می شود.بهتر است برای رفع تشنگی از نوشیدنی‌های گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم همراه با چند عدد خرما استفاده کنید. زیرا این دو سبب کنترل اشتها می‌شود و از پر خوری به هنگام افطار ممانعت می‌کند. حتما از سبزیجات در رژیم غذایی خود در وعده افطار و سحر استفاده کنید . فیبرها باعث عملکرد بهتر سیستم گوارشی شده و از طرفی کمک می کنند شما دیرتر تشنه شوند. مصرف فیبر در وعده افطار موجب احساس پری شده و مانع از پرخوری شما می شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *