مطالب آموزشی

راهکار های افزایش مقاومت بدن با خوراکی های حاوی ویتامین سی

ویتامینها در واقع مواد آلی هستند که برای بدن بسیار مفید و ضروری میباشند. به دو دسته محلول در آب و محلول در چربی تقسیم میشوند. ویتامین سی در واقع از دسته ویتامینهای محلول در آب می باشد که میبایست توسط رژیم غذایی به بدن فرد برسد. لذا چنانچه بدن انسان بیش از نیاز خود ویتامین C دریافت کند از طریق ادرار دفع میگردد.

ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان

در واقع ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان بوده که باعث افزایش تعداد گلبول های سفید خونی میگردد. افزایش تعداد گلبولهای سفید نیز، باعث سلامت، حفاظت بدن در برابر بیماریها و افزایش سیستم ایمنی در فرد میشود. لذا کاملا توصیه میگردد که فرد در رژیم غذایی روزانه خود از خوراکیهایی که حاوی منابع غنی این ویتامین سودمند (ویتامینC) هستند، استفاده کند تا مقاومت بدن خود را در برابر بیماریها افزایش دهد.

بنابراین سعی بر آن شده که با  منابع ویتامینC در برخی خوراکیها آشنا شویم:

 

ویتامین سی

۱_مرکبات:خانواده کلی مرکبات منابع غنی از ویتامین Cهستند که شامل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین و لیمو ترش،گریپ فروت و… میباشند که باید به صورت روزانه در رژیم غذایی گنجانده شوند.

۲_سبزیجات تازه: مانند اسفناج،شاهی، پیازچه،گشنیز و ریحان منابع خوبی از این ویتامین میباشند.جعفری نیز حاوی ویتامین C بوده که مصرف آن به شدت توصیه میگردد.

آویشن تازه نیز از سبزیجاتی مفید حاوی ویتامین C بوده که باعث افزایش ایمنی بدن میشود.

۳_انواع کلم ها: کلم بروکلی،کلم بنفش ،گل کلم و کلم بروکسل شامل آن میباشند.نکته مهم در مورد کلم ها این است که باید به صورت بخارپز مصرف شود.

۴_میوه های تازه:انبه سرشار از ویتامین C بوده که نقش بسزایی در افزایش مقاومت بدن دارد. از دیگر میوه های حاوی ویتامین C میتوان به کیوی، توت فرنگی، آناناس و زغال اخته اشاره کرد.در بین میوه ها طالبی نیز از دیگر میوه های غنی از ویتامین Cمیباشد.

۵_برخی صیفی جات:از منابع غنی ویتامین Cدر صیفی جات نمیتوان غافل شد. گوجه فرنگی،نخود فرنگی،شلغم و کدو حلوایی از  صیفی جات سرشار از ویتامین C هستند. پودر فلفل قرمز،فلفل دلمه ای زرد و قرمز و همچنین عناب نیز منابع اصلی ویتامین C هستند که میبایست جهت افزایش ایمنی بدن از آنها استفاده کرد.

  • نکته مهم در مورد مصرف ویتامین ها این است که باید به اندازه و در طی رژیم غذایی روزانه مصرف شود.مصرف اضافی آن نیز مشکلاتی را برای بدن به دنبال خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.