مطالب آموزشی

تنقلات مضر برای بدن

تنقلات مضر برای بدن

مصرف تنقلات در هر سنی، می تواند موجب بروز عوارض مختلفی شود. تنقلات آن دسته از موادغذایی هستند که ارزش غذایی بسیار کم و کالری زیادی دارند. مصرف این مواد غذایی به دلیل کالری زیاد آن ها، باعث افزایش وزن و چاقی می شود. قند موجود در تنقلات باعث احساس سیری و کم اشتهایی کودکان نسبت به غذا می شود. به عبارت دیگر، از آنجایی که تنقلاتی همچون پفک، 9 برابر حجم خود آب جذب می کنند، باعث پر شدن معده و احساس سیری می شود، در نتیجه، فرد میلی به صرف وعده غذایی اصلی ندارد، و به جای آن ریزه خواری می کند، که این کار می تواند زمینه ساز بروز چاقی و سایر بیماری های مرتبط با آن شود. همچنین تنقلات و سایر بسته های خوراکی همچون چیپس، پفک، شکلات و آدامس، به دلیل داشتن رنگ های مصنوعی می توانند باعث بروز نازایی، مشکلات عصبی، کم اشتهایی، کاهش رشد کودکان و مشکلات رفتاری همچون پرخاشگری و بیش فعالی در کودکان شوند. علاوه بر این، مصرف موادی همچون نوشابه، چیپس و پفک، به دلیل داشتن مقادیر بالای نمک، قند و چربی، باعث اثرات منفی بر هوش کودکان و ابتلا به بیماری هایی همچون چاقی، دیابت، فشار خون و سرطان در بزرگسالی می شوند. چیپس و پفک معمولاً با روغن هایی که حاوی مقادیر بالای ترانس هستند تهیه می شوند که این مسئله باعث می شود که مصرف این مواد غذایی موجب افزایش وزن، بالا رفتن چربی خون و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی شود. از سوی دیگر، تنقلاتی مانند چیپس، معمولاً در روغن هایی که چندین بار استفاده شده اند و بعضاً سوخته و کدر شده اند، آماده می شوند، که این موضوع عامل ایجاد مسمومیت و سرطان زا بودن این ماده غذایی است.در ادامه به معرفی تنقلات مضر برای بدن پرداخته شده است:

 

• چیپس

 

تنقلات مضر برای بدن

یکی از تنقلاتی که افراد زیادی به آن علاقه دارند چیپس است. اما باید توجه داشت که بالا بودن حرارت روغن، طی مراحل تهیه چیپس، باعث ایجاد ترکیبات سمی و مضر در آن شده که می تواند با بالا بردن کلسترول بد خون ، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را بالا ببرد. بنابراین با آموزش تغذیه صحیح به کودکان و بیان عوارض این نوع خوراکی ها، از ابتلای آن ها به بیماری های مزمن در بزرگسالی جلوگیری کنید.

 

• پفک

این ماده غذایی حجیم و چسبنده، حاوی رنگ های مصنوعی مجاز است که طرفداران زیادی دارد. اما باید توجه داشت که پفک به دلیل داشتن رنگ مصنوعی، نمک و روغن، باعث بروز مشکلات مختلف می شود. برای مثال: باقی ماندن پفک بر روی دندان ها، به دلیل داشتن کربوهیدرات های قابل تخمیر، می تواند باعث پوسیده شدن دندان ها شود. در واقع تخمیر این کربوهیدرات ها توسط باکتری های موجود در دهان، باعث آسیب دیدن مینای دندان و بروز پوسیدگی دندان می شود. بنابراین مصرف پفک را محدود کنید و بعد از خوردن آن دندان ها خود را بشویید. همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته، جذب زیاد آب توسط پفک در معده و احساس سیری، به دلیل کم اشتها شدن فرد، باعث بروز بیماری هایی همچون کم خونی، پوکی استخوان،ریزش مو ، کوتاهی قد و … می شود؛ رنگ نارنجی پفک می تواند باعث ایجاد آلرژی، اختلالات رفتاری، تندخویی و اضطراب در کودکان شود؛ برخی معتقدند که رنگ های موجود در پفک، عامل ایجاد سندرم بیش فعالی و عدم تمرکز کودکان است. همچنین تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف چیپس و پفک در بانوان، باعث افزایش دو برابری احتمال بروز ناباروری در این زنان نسبت به سایرین و همچنین ایجاد کیست های تخمدان می شود، همچنین خوردن پفک باعث افزایش چسبندگی روده، بروز یبوست و سرطان روده می شود.

 

• تنقلات شور

مصرف تنقلات شور همچون پفک، آجیل های خیلی شور و چیپس، به دلیل داشتن نمک زیاد، باعث دفع کلسیم بدن و کاهش تراکم استخوان ها می شود. بنابراین برای جلوگیری از پوکی استخوان، از مصرف تنقلات شور بپرهیزید. نمک موجود در این تنقلات باعث آسیب دیدن کلیه ها، تجمع مایعات در بدن، ورم کردن بافت ها، بالا رفتن فشار خون و افزایش سکته های قلبی و مغزی می شود.  بنابراین، لازم است که به جای مصرف این تنقلات مضر، از تنقلات سالم همچون خشکبار استفاده کنید و به کودکان بیاموزید که به جای این مواد، از میوه ها، خشکبار و آجیل های خام و بدون نمک استفاده کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.