مطالب آموزشی

تغذیه و سلامت در بحران سیل

شاید مهمترین بخش این شرایط آن است که مسئولین به این باور و تصمیم  برسند که برای تامین سلامت تغذیه ای در مناطق بحران زده متخصصین این امر که متخصصین غذا و تغذیه هستند –  به خصوص آنهایی که تخصص علمی خود را در زمینه تغذیه در بحران اخذ کرده اند-  می بایست در شبکه امداد رسانی به صورت ثابت حضور داشته باشند تا در صورت لزوم از خدمات تخصصی آنها استفاده شود.
بلایا ی مختلف اثرات متفاوتی بر غذا و تغذیه خواهند داشت. اما احتمال آلودگی و فساد در مواد غذایی در حوادثی مانند سیل و طغیل رود خانه در هر سه بخش تولید توزیع و مصرف مواد غذایی و به تبع آنها تغذیه افراد درگیر در منطقه بحران زده بیشترین اثر را بر سلامت تغذیه ای می گذارد.
آموزش برای افزایش اگاهی مردم درباره این اثرات و چگونگی مقابله با آن اهمیت ویژه ای دارد.

بیماری های ناشی ازغذا خطری که باید جدی گرفته شود

اپیدمی بیماري هاي با منشاء غذایی در شرایط بحران سیل بسیار مهم است. زیرا مواد غذایی ممکن است توسط آب هاي آلوده که به وسیله انواع فاضلاب هاي خانگی و صنعتی آلوده شده وغیر قابل مصرف شوند. در جریان سیل ممکن است آب منابع و مخازن به وسیله فاضلاب ها و باکتري هاي بیماریزاي موجود در مزارع آلوده شده و موجب آلودگی مواد غذایی شود.
این مشکل مخصوصا در مناطق روستایی؛ به دلیل نزدیک محل زندگی دام ها با انبار غذا و اشپز خانه بیشتر است زیرا احتمال آلودگی مواد غذایی و وسایل پخت پز با فضولات حیوانی هست.
همچنین ممکن است به دلیل عدم استفاده از سیستم فاضلاب شهری، اب چاه ها و منابه آب شرب با فضولات انسانی و حیوانی آلوده شوند.

بسته بندی مناسب امکان آلودگی مواد غذایی توزیعی در هنگام بحران را کاهش می دهد.

اثرات بیماری زای سیل بر سلامت

تاثیر بحران حاصل از سیل برغذا و وضعیت تغذیه ای افراد درگیر به شرح زیر است:
1.  الودگی منابع آبی و غذایی با آلودگی های زیست محیطی، فضولات، الاینده های کارخانجات
2.  به خطر افتادن امنیت غذایی خانوار به دلیل از بین رفتن ذخایر مواد غذایی یا آلودگی انها و کاهش قدرت دسترسی به مواد غذایی به دلیل از دست رفتن سرمایه زندگی افراد
3.  اپیدمی بیماری های منتقله از اب و غذا(مانند اسهال)
4.  از بین رفتن مراکز ذخیره مواد غذایی (سیلوها، انبارها و سردخانه ها)
5.  قطع برق و از کارافتادن وسایل نگهداري و در نتیجه فساد مواد غذایی
6.  تخریب مراکز تولید مواد غذایی(کشاورزي، دامپروري، کارخانجات و …)
7.  آلودگی منابع آب و یا تخریب منابع مخازن و خطوط انتقال آب.
8.  آشفتگی و تخریب سرویس هاي ارتباطی (وسایل حمل و نقل ، راه ها، وخابرات و …)
9.  اسیب فیزیکی و روحی افراد از بحران که باید به این افراد توجه ویژه شود زیرا دریافت غذایی این افراد دست خوش تغییرات خواهد شد. در این موارد می بایست از متخصصین روانشناس کمک گرفته شود تا شوک حاصل از این بلا ، از بروز سوءتغذیه احتمالی در اینده در این افراد جلوگیری شود.

توجه خاص به سلامت  گروه های آسیب پذیر

 مانند سایر بحران ها در بحران حاصل از سیل می بایست به گروه های آسیب پذیر توجه بیشتری شود زیرا به دلیل شرایط سنی و جسمی در برابر تبعات ناشی از بحران مقاومت کمتری داشته و احتمال مرگ و میر آنها بیشتر است.
گروه هایی مانند کودکان زنان باردار و سالمندان از جمله این گروه ها هستند.این افراد به دلیل شرایط  جسمی و روانی خود مستعد ابتلا به انواع عوارض فوری و طولانی مدت حاصل از این بلا هستند.امکان ایجاد سوءتغذیه در این گروه ها بیشتر از همه وجود دارد.پس نیازمند توجه بیشتری در محاسبه سبدهای غذایی و خدمات سلامت هستند.

نقش مهم متخصصین تغذیه دربحران؛ در بلایای طبیعی

شاید مهمترین بخش این شرایط آن است که مسئولین به این باور و تصمیم برسند که برای تامین سلامت تغذیه ای در مناطق بحران زده متخصصین این امر که متخصصین غذا و تغذیه هستند – به خصوص آنهایی که تخصص علمی خود را در زمینه تغذیه در بحران اخذ کرده اند- می بایست در شبکه امداد رسانی به صورت ثابت حضور داشته باشند تا در صورت لزوم از خدمات تخصصی آنها استفاده شود.
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *