مطالب آموزشی

بهترین جایگزین گوشت و مرغ

بهترین جایگزین گوشت و مرغ

گوشت قرمز و مرغ، منابع غنی از پروتئین  هستند. پروتئین ها که از اسید آمینه ساخته شده اند، یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده بدن هستند و آنزیم ها، عضلات و موها را می سازند. اسیدهای آمینه به دو دسته ضروری و غیرضروری تقسیم می شوند. اسیدهای آمینه غیرضروری شامل آن دسته از اسیدهای آمینه است که توسط بدن ساخته می شود؛ اما اسیدهای آمینه ضروری، در بدن ساخته نمی شوند و باید در رژیم غذایی ما وجود داشته باشند. آن دسته از مواد غذایی که حاوی اسیدهای آمینه ضروری است، پروتئین کامل نامیده می شود که می تواند منبع حیوانی داشته باشد مانند: گوشت، شیر، ماهی و تخم مرغ، و یا منبع گیاهی داشته باشد.  امروزه به دلیل گرانی و تورم، قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و برخی به دنبال جایگزینی برای گوشت و مرغ هستند؛ برخی به توصیه پزشک باید گوشت و مرغ را از رژیم غذایی خود حذف کنند و برخی افراد هم به دلیل رژیم گیاهخواری، به دنبال جایگزین مناسبی برای گوشت و مرغ هستند تا پروتئین مورد نیاز بدنشان را تأمین کنند. در ادامه به معرفی مواد غذایی جایگزین گوشت و مرغ پرداخته شده است:

 

• توفو

این ماده غذایی طی فرایندی مشابه تهیه پنیر، از شیر سویای غلیظ شده به دست می آید و به صورت قطعات محکم و سفید رنگی است که به دلیل داشتن اسیدهای آمینه ضروری و پروتئین فراوان، جایگزین مناسبی برای گوشت محسوب می شود.

 

• پروتئین بافت دار گیاهی

این ماده غذایی که از دانه سویا به دست می آید و آرد سویا بدون چربی نیز نامیده می شود، حدود 56 درصد پروتئین دارد و در کنار داشتن اسیدهای آمینه ضروری، حاوی منیزیم و برخی ویتامین های گروه B است؛ بنابراین می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت و مرغ باشد.

 

• قارچ

این ماده غذایی طعمی نزدیک به گوشت دارد و به دلیل داشتن پروتئین، پتاسیم و فیبر فراوان، جایگزین مناسبی برای گوشت و مرغ است.

 

جایگزین گوشت و مرغ

 

• بادمجان

این ماده غذایی نیز طعمی نزدیک به گوشت دارد و به دلیل داشتن پروتئین، پتاسیم، فیبر، منیزیم، آهن، کلسیم، ویتامین های A، B6 و C جایگزین مناسبی برای گوشت محسوب می شود.

 

• لوبیا

این ماده غذایی که بافتی گوشتی دارد، به دلیل داشتن پروتئین، فیبر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم ، آهن و ویتامین C، جایگزین مناسبی برای گوشت است.

 

• عدس

عدس به دلیل داشتن پروتئین، نیاز بدن به پروتئین را تأمین می کند و می تواند جایگزین مناسبی برای گوشت باشد.

 

• نخود

این ماده غذایی به دلیل داشتن اسیدهای آمینه ضروری، یک منبع پروتئینی گیاهی محسوب می شود و می توان به جای گوشت از آن استفاده کرد.

 

• چغندر

این گیاه به دلیل داشتن پروتئین، ویتامین B6 و C، و مواد معدنی همچون منیزیم،آهن، کلسیم، پتاسیم و فیبر، می-تواند جایگزین مناسبی برای گوشت و مرغ باشد.

 

• بروکلی

این سبزی به دلیل داشتن پروتئین، ویتامین A، منیزیم، آهن، فیبر و آنتی اکسیدان، می تواند جایگزین خوبی به جای گوشت در غذاهایی همچون سوپ باشد.

 

• شاهدانه

این ماده غذایی به دلیل داشتن اسیدهای آمینه ضروری، پروتئین فراوان، منیزیم، آهن، روی و کلسیم، یک منبع کامل پروتئینی محسوب شده و جایگزین مناسبی برای گوشت است.

 

• نخود سبز

نخود سبز به دلیل داشتن اسیدهای آمینه ضروری، آهن، فسفر، منیزیم، روی، مس و برخی از ویتامین های گروه B، می تواند به جای گوشت و مرغ مورد استفاده قرار گیرد.

 

• اسپیرولینا

این جلبک یک منبع پروتئین گیاهی است که به دلیل داشتن ریبوفلاوین و مواد معدنی همچون منیزیم، منگنز، پتاسیم و اسیدهای چرب، به سلامتی بدن کمک کرده و می تواند جایگزین گوشت و مرغ شود.

 

•کینوا

این گیاه حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است و به دلیل داشتن فیبر زیاد، آهن و منیزیم، یک غذای کامل محسوب شده و جایگزین خوبی برای گوشت و مرغ است.

 

• هویج

هویج به دلیل داشتن ویتامین هایی همچون A، فیبر و مواد معدنی، جایگزین خوبی برای گوشت در غذاهایی همچون سوپ، سالاد و … است.

 

• کره بادام زمینی

این ماده غذایی حاوی پروتئین است و مصرف آن همراه با نان، به تأمین پروتئین مورد نیاز بدن کمک می کند.

 

• آجیل ها

آجیل های خام و بدون نمک، به دلیل داشتن پروتئین و مواد مغذی، جایگزین خوبی برای گوشت محسوب می شوند و مصرف آن ها میزان پروتئین دریافتی بدن را افزایش می دهد.

 

• بلغور گندم

وجود پروتئین، فیبر و پتاسیم در این ماده غذایی، آن را به جایگزین مناسبی برای گوشت تبدیل کرده است.

 

• لبنیات

مصرف این مواد غذایی به دلیل داشتن پروتئین و کلسیم، به تأمین پروتئین مورد نیاز بدن کمک می کند.

 

• تمپه

این غذای سنتی اندونزیایی که از سویا، لوبیا، گندم و یا مخلوطی از سویا و گندم تهیه می شود، به دلیل داشتن پروتئین، فیبر، منیزیم، ویتامین B6 و پروبیوتیک، جایگزین خوبی برای گوشت محسوب می شود و پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین می کند.

 

• سیتان

این ماده غذایی که گوشت گندم یا گلوتن گندم هم نامیده می شود، حاوی پروتئین، سلنیوم، کمی آهن، کلسیم و فسفر است. سیتانِ پخته شده ظاهر و بافتی شبیه گوشت دارد و می تواند جایگزین گوشت و مرغ باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.