مطالب آموزشی

آیا نان چاق کننده است؟

نان با کره برای صبحانه یا به عنوان ساندویچ برای ناهار ظهر، همان قوت غالبی است که روزانه به میزان زیادی مصرف می‌شود. مصرف این ماده‌ غذایی که برکت سفره محسوب می‌شود، برای خیلی از ما کار هر روز است.

البته گفته می‌شود که حدود 43 درصد خانم‌ها از مصرف این برکت خودداری می‌کنند، چون اعتقاد دارند که نان باعث چاقی می‌شود؛ اما نتایج پژوهشی که در استرالیا و روی بیش از 1000 زن بین 25 تا 65 سال انجام شد نشان می‌دهد که این یک باور رایج نادرست است و مصرف نان تأثیری در افزایش وزن ندارد.

به عقیده‌ی محققان نان حاوی مواد مغذی مورد نیاز برای احیای بدن است. نان‌ها و به ویژه نان‌های تهیه‌شده از آرد کامل، حاوی فیبرها، ویتامین B، منیزیم و آهن است.

آیا خوردن نان باعث چاقی و بزرگی شکم می شود ؟

بدترین عوارض حذف صبحانه در بزرگسالان

یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی خاطرنشان می‌دهد که مصرف نان برای بهبود گوارش، تامین انرژی روزانه و سیری افراد مفید است. علاوه بر این تاکنون هیچ بررسی علمی نشان نداده است که نان باعث چاقی می‌شود.

به عقیده‌ این محققان هر آنچه با نان خورده می‌شود، روی وزن تأثیر می‌گذارد منظورمان همان کره، مربا و مواد غذایی سرخ کردنی و چرب است. به عقیده‌ی متخصصان افرادی که از محصولات غذایی تهیه‌شده از آرد کامل (سبوس‌دار) مانند نان سبوس‌دار استفاده می‌کنند کمتر در معرض اضافه‌وزن و چاقی در طول زمان دچار می‌شوند.

کالری 100 گرم نان تست

هر 100 گرم نان تست 293 کالری دارد.
آیا خوردن نان باعث چاقی و بزرگی شکم می شود ؟
آیا نان چاق کننده است؟ | ارتباط نان و چاقی!

ارتباط نان و چاقی همیشه یکی از سوالاتی بوده که ذهن هر کسی را درگیر می‌کرده است. در سراسر جهان، در دو دهه اخیر، شیوع چاقی و بیماری‌های مزمن مرتبط با چاقی افزایش یافته است. بنابراین، شناسایی راهبرد‌های ساده و مقرون به صرفه برای پیشگیری و مدیریت چاقی ضروری است.

رژیم غذایی معمولی همراه با سبک زندگی کم تحرک، عوامل اصلی قابل تغییر در تعیین افزایش وزن بدن هستند. بنابراین، این فرضیه وجود دارد که مصرف همیشگی غذا‌های غنی از کربوهیدرات ممکن است خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد. با این حال نقش کربوهیدرات‌ها در پیشگیری و مدیریت چاقی کاملاً مشخص نیست و نتایج متناقض است.

ارتباط نان و چاقی!

کربوهیدرات‌ها جزء اصلی رژیم غذایی هستند و معمولاً بر اساس ساختار شیمیایی به قند‌های ساده و کربوهیدرات‌های پیچیده تقسیم می‌شوند. با این حال، اثرات آن‌ها بر سلامت ممکن است بر اساس ترشح انسولین و قند خون پس از غذا طبقه‌بندی شود.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که ترویج الگوی رژیم غذایی مدیترانه‌ای به عنوان مدلی از تغذیه سالم ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن و ایجاد اضافه وزن/چاقی کمک کند. مصرف نان که بخشی از رژیم غذایی سنتی مدیترانه‌ای بوده است، در اسپانیا و سایر نقاط جهان همچنان کاهش یافته است، زیرا نظر عموم مردم این است که نان چاق می‌شود.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که کاهش نان سفید، اما نه نان سبوس دار، مصرف در یک الگوی غذایی به سبک مدیترانه‌ای با افزایش وزن و چربی شکمی کمتر همراه است. به نظر می‌رسد که ترکیب متفاوت بین نان سبوس دار و نان سفید در اثر آن بر وزن بدن و چربی شکم متفاوت است.

با این حال، اصطلاح “نان سبوس دار” برای استفاده در مطالعات اپیدمیولوژیک باید تعریف شود.

خوردن غلات کامل یک استراتژی کاهش وزن است. در یک مطالعه، افرادی که رژیم غذایی کم کالری شامل غلات کامل مانند نان گندم کامل داشتند، نسبت به افرادی که فقط غلات تصفیه شده مانند نان سفید و برنج سفید مصرف می‌کردند، چربی شکمی بیشتری از دست دادند. غلات کامل ویتأمین، مواد معدنی و فیبر بیشتری نسبت به تصفیه شده فراهم می‌کنند. اما زیاده روی در نان سبوس دار نیز می‌تواند وزن اضافه کند.

ارتباط نان و چاقی همراه با دیابت نوع ۲

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف کمتر غذا‌های نشاسته‌ای مانند نان، و گوشت قرمز کمتر، غذا‌های فرآوری شده و نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر – همراه با افزایش مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، ماهی و مرغ – خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد. خوردن هر نوع کربوهیدرات باعث افزایش سطح قند خون می‌شود.

ارتباط نان و چاقی به موارد دیگر هم بستگی دارد و کربوهیدرات‌ها همه یکسان نیستند. قند‌ها و غلات تصفیه شده قند خون را سریعتر از کربوهیدرات‌های پیچیده که در غذا‌ها از جمله لوبیا و سایر سبزیجات یافت می‌شود، افزایش می‌دهند. کربوهیدرات‌های پیچیده کندتر هضم می‌شوند و توانایی آن‌ها در ایجاد افزایش سطح گلوکز خون محدود است.

کاهش مصرف غلات تصفیه شده، مانند نان سفید، و خوردن بیشتر غلات کامل به جای آن‌ها، حرکت‌های خوبی هستند. نان سبوس دار فیبر بیشتری نسبت به تصفیه شده دارد و فیبر به کاهش جذب کربوهیدرات‌های مصرف شده در همان وعده غذایی یا میان وعده کمک می‌کند.

مصرف چقدر نان لازم است؟

افرادی که برنامه غذایی ۲۰۰۰ کالری دارند به شش وعده در روز حدود ۱۷۰ گرم از گروه غلات نیاز دارند. این شامل نان، پاستا، بلغور جو دوسر، غلات صبحانه، تورتیلا و بلغور است. حداقل نیمی از آن‌ها باید غلات کامل باشند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید