مطالب آموزشی

آیا مصرف گوشت قرمز ما را «چاق» می کند؟

پژوهشگران دانشگاه آدلاید، استرالیا، طی مطالعه خود دریافتند که مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز به اندازه مصرف بیش از اندازه قند به شیوع چاقی جهانی منجر می شود.

هنگامی که درباره چاقی فکر می کنیم، به طور معمول عواملی مانند یک رژیم غذایی نامناسب، مصرف بیش از اندازه قند و ورزش ناکافی در ذهن ما شکل می گیرند. احتمالا مصرف گوشت قرمز به عنوان یک عامل تعیین کننده در زمینه چاقی مد نظر ما نیست. اما پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف گوشت قرمز می تواند به اندازه مصرف بیش از اندازه قند به چاقی منجر شود.

پژوهشگران دانشگاه آدلاید، استرالیا، طی مطالعه خود دریافتند که مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز به اندازه مصرف بیش از اندازه قند به شیوع چاقی جهانی منجر می شود. همچنین، آنها دریافتند که در دسترس بودن قند به اندازه دسترسی به گوشت قرمز به بروز چاقی منجر می شود. این مطالعه در نشریه تغذیه و علوم غذایی منتشر شده است.

به گفته پروفسور هنبرگ، مولف ارشد مطالعه، پس از اصلاح تفاوت ها در ثروت کشورها (در قالب تولید ناخالص داخلی)، کالری مصرفی، سطوح شهرنشینی، و فعالیت جسمانی که همگی از عوامل موثر در زمینه چاقی هستند، در دسترس بودن قند به عنوان عاملی مهم در زمینه چاقی باقی ماند که به تنهایی سهمی 13 درصدی را به خود اختصاص داد. این در شرایطی است که سهم مصرف گوشت قرمز در چاقی نیز برابر با 13 درصد بود.

در حال حاضر، بیش از 1.9 میلیارد نفر از مردم جهان اضافه وزن دارند که بیش از 600 میلیون نفر از آنها در زمره افراد چاق قرار می گیرند. با در نظر گرفتن این که اضافه وزن و چاقی با بسیاری شرایط سلامت جدی از جمله بیماری قلبی، دیابت، و حتی آرتروز پیوند خورده اند، این یک نگرانی واقعی درباره شرایط کلی سلامت بلند مدت است.

همان گونه که میزان بیش از اندازه قند در رژیم غذایی به چربی تبدیل می شود، این مساله درباره پروتئین بیش از اندازه نیز صدق می کند.

افزون بر این، بیشتر مردم همچنان این تصور اشتباه را دارند که گوشت به صورت انحصاری منبع اصلی پروتئین است. احتمالا شایع‌ترین پرسشی که از افرادی با رژیم غذایی گیاهخواری پرسیده می شود این است که پروتئین مورد نیاز خود را از چه طریقی تامین می کنند زیرا رژیم غذایی آنها با کمبود پروتئین مواجه است.

اگر چه پروتئین در گوشت قرمز وجود دارد، منابع گیاهی بسیاری نیز برای این ماده در دسترس هستند. برخی از بهترین منابع گیاهی پروتئین شامل موارد زیر می شوند:

آووکادو

نارگیل

حبوبات مانند انواع مختلف لوبیا، نخود، سویا

آجیل (ترجیحا خام و بدون نمک) از جمله بادام، آجیل برزیلی، گردو، پسته

کینوآ

دانه ها از جمله دانه چیا، دانه شاهدانه، دانه کدو، دانه آفتابگردان، و دانه کنجد

محصولات سویا (تنها از نوع ارگانیک زیرا سویا به طور قابل توجهی از نظر ژنتیکی اصلاح شده است) مانند توفو، میسو، و تمپه

جایگزین های لبنی مانند شیر بادام، شیر نارگیل، شیر دانه شاهدانه، و شیر سویا

از آنجایی که پروتئین پس از چربی و کربوهیدارت ها گوارش می شود، دریافت انرژی مازاد از این ماده را موجب می شود که در صورت عدم استفاده تبدیل شده و به صورت چربی در بدن ذخیره می شود.
نتیجه

در تلاش برای تعیین اینکه کدام گوشت ها چاق کننده هستند، محتوای چربی انواع مختلف گوشت نقش مهمی ایفا می کند. گوشت شترمرغ و بلدرچین به عنوان کم‌چرب‌ترین گزینه‌ها ظاهر می‌شوند که میزان چربی آن بسیار پایین است.

گوشت بوقلمون، به ویژه گوشت سینه بدون پوست، منبع پروتئینی بدون چربی است. از سوی دیگر، گوشت گوساله و گوشت گوسفند دارای محتوای چربی بالاتری هستند، اگرچه برش های بدون چربی همچنان می توانند در یک رژیم غذایی متعادل گنجانده شوند. هنگام انتخاب گزینه های گوشتی، توجه به نیازهای غذایی، ترجیحات و اهداف سلامتی فردی ضروری است.

با انتخاب‌های آگاهانه و رعایت اعتدال، افراد می‌توانند از مزایای تغذیه‌ای گوشت و در عین حال مدیریت مؤثر چربی دریافتی خود بهره‌مند شوند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید