مطالب آموزشی

همه چیز درباره خواص و مضرات کدو سبز

طبع کدو سبز
طبع کدو سبز سرد و تر می باشد.

کدو سبز حاوی مقادیر بالایی انواع ویتامین C، ویتامین های B از جمله فولات و ویتامین A و مواد معدنی از جمله پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و کربوهیدرات، پروتئین و فیبر می باشد.

کدو سبز خام را می توان در انواع سالاد استفاده کرد، کدو سبز پخته را می توان برای تهیه انواع سوپ، خورش و کوکو و کتلت استفاده کرد.

نکته ای که نباید آن را فراموش کنید این است که بهتر است کدو سبز خام و پخته را با پوست بخورید چون پوست آن سرشار از آنتی اکسیدان بتا کاروتن است و بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند.

فایده‌ ی کدو سبز برای بدن

منبع غنی از آنتی‌ اکسیدان‌ ها و ویتامین C

تخم انواع کدو به‌خاطر داشتن انواع فیتونوترینت‌ ها (ترکیبات گیاهی مغذی) که به مبارزه با التهابات و استرس اکسیداتیو (پیروزی رادیکال‌ های آزاد بر دفاع آنتی‌ اکسیدانی بدن) کمک می‌ کنند، شناخته‌ شده هستند.

ویتامین C، ویتامین A، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوکز ۶-فسفات از آنتی‌ اکسیدان‌های موجود در کدو سبز هستند

تخم کدو خاصیت ضدمیکروبی و ضدانگلی دارد. بنابراین برای روده، دستگاه عصبی، دستگاه ایمنی و دستگاه قلبی-عروقی مفید است.

مطالعه‌ ای در سال ۲۰۰۶ تأثیرات تخم کدو (کدو تنبل) را بر عملکرد دستگاه ایمنی مورد بررسی قرار داد.

کدو سبز با کمک به کاهش وزن، خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش می‌ دهد. براساس مطالعات رژیم‌های غذایی با قند و کربوهیدرات پایین بر کنترل وزن مؤثر است. زیرا این رژیم‌ ها بر انسولین و سایر هورمون‌ها تأثیرات مثبتی بر جای می‌ گذارند.

البته در این بین عوامل دیگری مانند مصرف چربی‌های سالم و میوه‌های کامل هم بر سلامت قلب مؤثرند.

فارغ از سایر عوامل می‌ توان با قطعیت گفت کدو سبز در حفظ سلامت قلب و کنترل وزن نقش مثبتی دارد.

منبع غنی از پتاسیم

کدو سبز محتوی مقدار زیادی پتاسیم است. پتاسیم به سلامت قلب کمک می‌ کند.

یک فنجان کدو سبز بیش از ۱۵٪ نیاز روزانه‌‌ی بدن به پتاسیم را تأمین می‌ کند.

این مقدار بیشتر از پتاسیم موجود در مولتی‌ویتامین‌های معمول است.

براساس تحقیقات کمبود پتاسیم وابسته به عدم توازن سایر مواد معدنی می‌ تواند خطر بیماری‌ های قلبی و سایر مشکلات را افزایش بدهد.

پتاسیم یک درمان طبیعی برای کاهش فشار خون است، زیرا می‌ تواند تأثیرات رژیم غذایی سرشار از سدیم را خنثی کند.

افزایش مصرف پتاسیم خطر سکته‌ های مغزی و بیماری‌ های قلبی را کاهش می‌ دهد.

کمک به بهبود گوارش

کدوها محتوی آب، الکترولیت‌ های ضروری و مواد مغذی‌ اند. بنابراین کدو سبز و سایر کدوهای تابستانه برای بهبود مشکلات گوارشی و دیورتیکولیت (التهاب دیورتیکول‌ های جدار روده به‌خصوص روده‌ی بزرگ) توصیه می‌ شوند.

براساس تحقیقات کدو سبز با حفاظت ضدالتهابی‌ اش از دستگاه گوارش خطر سندروم روده‌ ی تحریک‌ پذیر، علائم مرتبط با زخم و سندروم روده‌ ی چکه‌ کن را کاهش می‌ دهد.

کالری و کربوهیدرات پایین

یک ویژگی خوب کدوها داشتن مقدار زیادی آب‌ است. شاید روش کالری‌ شماری کمی گیج‌ کننده باشد و بهترین راه برای کاهش وزن نباشد، ولی مصرف زیاد سبزیجات غیرنشاسته‌ ای یک استراتژی مؤثر جهت کاهش وزن است.

منبع خوبی از ویتامین‌ های انرژی‌ بخش گروه B
کدو سبز سرشار از ویتامین‌ های گروه B شامل B۹ (فولات) و B۶ است. ویتامین‌ های گروه B با کمک به متابولیسم پروتئین‌ ها، کربوهیدرات و اسید نوکلئیک به سوخت‌ و ساز مناسب بدن کمک می‌ کنند. مصرف مقدار کافی ویتامین B بر سلامت شناختی مغز، احساس شادی و پیشگیری از خستگی مؤثر است.

فولات در رشد سلولی و حفظ و رشد بافت‌ ها مؤثر است. فولات در ساخت DNA جدید و بارداری سالم به بدن کمک می‌ کند.

بنابراین مصرف کدو سبز برای زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، توصیه می‌ شود زیرا می‌ تواند از نقص تولد و مشکلات مرتبط با رشد جنین پیشگیری کند.

تنظیم عملکرد غده‌ ی تیروئید و غدد فوق‌ کلیوی

در سال ۲۰۰۸ محققان واحد تحقیقات اندوکرین دانشگاه دِوی هندوستان از پوست کدو سبز و سایر کدوها عصاره‌ ای استخراج کردند.

این عصاره محتوی مقادیر بالایی از پلی‌ فنل‌ها و اسید آسکوربیک بود. پژوهشگران با آزمایش این عصاره‌ در موش‌ ها، تأثیرات مثبت آن را بر غده‌ ی تیروئید، غدد فوق‌ کلیوی و تنظیم انسولین مشاهده کردند. آنها این تأثیرات مثبت را به خاصیت آنتی‌ اکسیدانی فیتونوترینت‌ های شیمیایی موجود در کدو نسبت دادند.

نکات خرید و نگهداری کدو سبز

هنگام خرید کدو سبز آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان براق تر و وزنشان سنگین تر از اندازه شان می باشد.

هنگام خرید کدو، آنهایی را بخرید که سنگین تر از اندازه شان باشند و پوستی براق و تمیز دارند.

پوست آن نباید خیلی سفت باشد چون پوست سفت نشان دهنده بیش از حد رسیده بودن کدوست.

کدوهایی را که اندازه متوسط دارند خریداری کنید چون آنهایی که خیلی بزرگ هستند ممکن است الیافی باشند، همچنین آنهایی که خیلی کوچک هستند، مزه خوبی ندارند.

۲. کدوی سبز خیلی نازک و شکننده است و باید آن را با دقت حمل کرد. سوراخ های روی کدو نیز نشان دهنده فساد و خرابی در آن است.

۳. کدو را باید نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد.

پوست کدو نباید بیش از حد سفت باشد زیرا که پوست سفت نشاندهنده بیش از حد رسیدن کدو است.

کدو را باید به صورت نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد. در این صورت تا هفت روز می‌توان آنها را نگهداری کرد.

مضرات کدو سبز
گوشت کدو زود هضم است ولی خوردن آن برای کسانی که طبع سرد داشته یا در مناطق سرد زندگی می کنند خوب نیست٬ زیرا ایجاد نفخ، سنگینی، و درد معده می کند.

اگر این افراد بخواهند کدو مصرف کنند حتما باید آن را با ادویه های گرم مانند خردل، سیر٬ فلفل و نعناع میل نمایند.

کدو سبز برای کسانی که دل درد و نفخ روده دارند مفید نیست و موجب بی حسی معده و روده می گردد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید