مطالب آموزشی

فواید و مضرات ترشی و شور برای بدن

ترشی و شور یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های ما ایرانیان است. آیا مصرف ترشی باعث چاقی می‌شود؟ ترشی چه مضرات و فوایدی می‌تواند برای بدن داشته باشد.

فواید شور و ترشی برای بدن

انواع رژیم غذایی وجود دارد. روش درست مصرف کردن خوراکی‌ها در جهت هدف بهبود سلامتی و کنترل وزن یکی از بهترین آن می‌باشد.

ترشی و شور را اکثر مردم ایران مصرف می‌کنند. ترشی می‌تواند هم مضر باشد و هم می‌تواند دارای فواید برای بدن باشد.

آیا شور برای شما مفید هستند؟

اصلی‌ترین و معروف‌ترین فراورده شور خیار شور است.

خیار شور را در بسیاری از سالاد‌ها، برگرها، ساندویچ‌ها و … استفاده می‌کنیم.

خیلی از مردم خیار شور دوست دارند، خیلی هم نه.

خیار شور خوراکی است که دوستداران آن نسبت به مصرف آن بسیار تعصب دارند.

درست است که خیار شو و کلا شور‌ها از سبزیجات تازه درست می‌شوند، اما مانند خیار و سبزی تشکیل دهنده به صورت تازه خاصیت ندارند.

بصورت معمول شور و ترشی جزو گروه خوراکی‌ها نا سلام نیستند، اما خوب جزو خوراکی‌های سالم هم نیستند.

علت اینکه شور جزو غذاها سالم دسته‌بندی نمی‌شود این است که در آن مقدار زیادی نمک (سدیم) وجود دارد.

همان‌طور که می‌دانید مصرف بیش‌از حد نمک برای افراد سالم می‌تواند منجر به بیماری شود و در افراد دارای فشار خون و … نیز به صورت کامل ممنوع است.

چرا ما از آب نمک و سرکه استفاده می‌کنیم؟

برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها باید یا pH آب آن کمتر از ۴.۶ باشد که می‌توان با سرکه این کار را کرد و یا با آب نمک.

در برخی از کشورهای دنیا مقداری شکر هم به ترکیب شور و ترشی خود نیز اضافه می‌کنند که طعم محصول را به شور شیرین و ترش و شیرین مبدل می‌کند.

سطوح بالای نمک به هیچ وجه برای تعادل رژیم غذایی مناسب نیست.

البته این را هم به شما عرض کنم که مصرف ترشی و شور به اندازه برای بدن ضرری ندارد.

اما اگر همیشگی باشد،‌ ممکن است برای شما مضر باشد.

تا به اینجا مصرف شور برای افراد با منع مصرف سدیم ممنوع است و برای سایر افراد اگر با حفظ تعادل باشد هیچ اشکالی ندارد.

ترشی سرکه باعث بهبود هضم معده می‌شود.

مصرف خوراکی‌ها اسیدی مانند ترشی می‌تواند متابولیسم بدن را بالا ببرد. این کار باعث سوزاندن بیشتر کالری بدن شود که به آن چرخه اسید سیتریک یا چرخه کربس نیز می‌گویند.

مصرف اسید سیتریک یا سیتریک اسید می‌تواند به بهبود هضم غذا کمک کند.

سیتریک اسید یا همان ویتامین ث به وفور در دسترس همه ما هست.

در مسیر درست شدن ترشی، تخمیر صورت می‌گیرد. این تخمیر باعث از بین رفتن تمامی باکتری‌های مضر می‌شود.

فقط باکتری‌هایی باقی می‌مانند که اثر متابولیکی مثبت برای بدن دارند.

یکی از بهترین اثرات تخمیر ترشی ، اثر چربی سوزی است.

اسید‌سیتریک موجود در سرکه می‌تواند روند متابولیسم کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را تبدیل به آدنوزین تری فسفات کند که موجب جلوگیری از تجمع چربی در بدن می‌شود.

به همین دلیل انرژی بیشتری به سلول‌ها وارد می‌شود و متابولیسم سریع‌تر می‌شود.

عملکرد سایر اندام‌ها مانند کبد و پانکراس را تحریک کرده و بهبود می‌بخشد.

پس ترشی چاق نمی‌کند که هیچ، لاغر هم می‌کند. همچنین باعث بهبود عملکرد بسیاری از اندام‌ها هم می‌شود.

البته به شرطی که از ترشی‌ها خانگی بدون نگه‌داره و … استفاده شود.

برای کاهش وزن نوع مصرف ترشی خیلی مهم است.

شما نمی‌توانید یک چیز برگر، دوبل برگر با بیکین بخورید و یک ترشی هم روی آن بگذارید و فکر کنید که یک وعده سالم خوردید.

ترشی هیچ وقت نمی‌تواند مضرات این ساندویچ پر چرب را خنثی کند.

در قدیم مردم فکر می‌کردند که هر چقدر دوست دارند چربی مضر مصرف کنند و روی آن سرکه و ترشی استفاده کنند تا اثرش خنثی شود. در صورتی که اصلا اینطور نیست.

اگر می‌خواهید از خواص ترشی بهره ببرید، باید غذای سالم در کنار آن بخورید.
انرژی و کالری ترشی برای انسان

ترشی نیز دارای ارزش غذایی است. ترشی سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

شما هم شاید باید بدانید که خوراکی که مصرف می‌کنید چه میزان کالری دارد.

به طور کلی میزان ترشی مجاز برای مصرف در روز چیزی حدود ۴۰ الی ۵۰ گرم در روز است.

بهتر است در طول هفته ۱ الی ۲ بار مصرف شود.

اگر میخواهید از خواص اسید سیتریک برای بدن خود استفاده کنید، حتما ویتامین ث مصرف کنید. استفاده به تنهایی ترشی به جای اسید سیتریک توصیه نمی‌شود.

ترشی و شور معمولا از ۹۲% آب تشکیل می‌شود.

پس کالری بسیار کمی دارند.

کالری شور و ترشی در هر ۱۰۰ گرم حدود ۱۶ کالری است. پس اگر رژیم خاصی دارید، مصرف شور و ترشی برای شما هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. یعنی اگر شما ۵۰ گرم ترشی مصرف کنید، ۸ کالری به شما می‌رسد.

نکته: ترشی‌هایی که در آنها از شکر استفاده می‌شوند اینگونه نیستند.

البته شما حتما باید با مشاور و پزشک تغذیه خود مشورت کنید.
ارزش غذایی ترشی برای بدن

همان طور که قبلا گفتیم، ترشی ارزش غذایی بالایی دارد.

کالری بسیار کمی دارد، آب بالایی نیز دارد.

ترشی حاوی:

ویتامین C , E , B3 , A B6
اسید فولیک یا همان B9
آهن
کلسیم
فسفر
پتاسیم
منیزیم
زینک
فیبر بالا
آب

همان طور که گفتیم بسیار کم کالری است و اصلا چرب نیست.
فواید ترشی که تا به حال به شما نگفته اند
ترشی دارای آنتی اکسیدان است

ترشی‌ها به علت داشتن سبزیجات تازه و ویتامین ث موجود در سرکه آن، منبع بسیار غنی از آنتی‌اکسیدان برای جلوگیری از بیماری و پیری می‌باشد.

اگر درون ترشی از ادویه‌هایی مانند زردچوبه استفاده شود، اگر به اندازه مصرف شود می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.
ترشی قند خون را کاهش می‌دهد

ترشی که با سرکه مرغوب تهیه شود،‌ سطح قند خون را کاهش داده و هموگلوبین خون بهبود میابد.

مضرات ترشی و شور برای بدن

تمامی فواید ترشی و شور را خدمت شما عرض کردیم.

اما مصرف این خوراکی دارای مضراتی هم هست که خدمت شما عرض می‌کنیم.

در درجه اول میزان بالای سدیم ترشی و شور یکی از خطرات مصرف شور و ترشی است.

شاید ترشی میزان سدیم بالایی نداشته باشد، اما شور دارای سدیم یا همان نمک بسیار بالایی است.

همان طور که می‌دانید نمک باعث یکسری بیماری‌های مهم مانند فشار خون می‌باشد که مهمترین خطر آن سکته مغزی، سکته قلبی و … می‌باشد.

بر اساس استاندارد سازمان WHO حداکثر مصرف نمک در روز نباید بیشتر از ۵ گرم باشد.

در هر ۱۰۰ گرم شور و ترشی حدود ۲.۳ گرم نمک وجود دارد که باید در مصرف آن به شدت اعتدال رعایت شود.

بسته‌های نمکی که داخل قاشق و چنگال یکبار مصرف در بازار وجود دارند حدود ۲.۵ گرم نمک دارند.

استفاده بیش از حد ترشی و بخصوص شور باعث بروز مشکلات معده و در نهایت سرطان معده می‌شود.

استفاده بیش از حد ترشی و شور باعث بروز مشکلات دیگری چون نفخ، دردهای شکمی شود.

همچنین برای سلامت مغز انسان اصلا توصیه نمی‌شود.

باور غلطی که در بین مردم جا افتاده این است که غذاهای سرد را مانند ماهی با ترشی مصرف می‌کنند.

باید خدمت شما عرض کنیم که ترشی سرد است.

برای همین مصرف ترشی در زمستان و دوران بیماری بخصوص سرماخوردگی اصلا توصیه نمی‌شود.

یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد ترشی، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است. همان طور که در بالا گفتیم ترشی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. اما اگر زیاد مصرف شود،‌ این خاصیت عکس می‌شود.

اگر قرار است ترشی و شور استفاده شود،‌ بهتر است آنرا در منزل خودتان درست کنید و حتما از سرکه طبیعی خانگی در آن استفاده کنید.

زیرا سرکه طبیعی مانند سرکه سیب، دارای فواید بسیار زیاد برای بدن است.

در انتها باید عرض کنم که مصرف به اندازه ترشی و شور هیچ مانعی ندارد.

در مصرف این ۲ اعتدال رو به پایین را رعایت بفرمایید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید