خواص گرانولا برای کاهش وزن

گرانولا چیست؟
قبل از اینکه درباره زمان مصرف و خواص این ماده برای کاهش وزن توضیح دهیم، بهتر است اندکی با این صبحانه باکلاس آشنا شویم! گرانولا یک غذای کلاسیک و منحصر به فرد است که شامل ترکیباتی مثل جو دوسر، آجیل خرد شده و عسل میباشد. میتوان گرانولا را به شکلهای مختلف مثل بدون گلوتن، بدون قند و مواردی مانند این مصرف کرد.
طعم این غذا به مواد تشکیل دهنده آن بستگی دارد. به عنوان مثال اگر از میوههای خشک استفاده کنید، غذا طعم شیرین خواهد داشت. اگر از بادام یا آجیل برشته شده استفاده کنید، ممکن است طعم آجیلی و شور داشته باشد. طعم این غذا، ارزش غذایی و کیفیت آن، به ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
ارزش غذایی گرانولا
گرانولا ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از فیبر پروتئین و سایر مواد معدنی است. در هر ۱۰۰ گرم از این ماده ترکیبات مغذی زیر وجود دارد:
انرژی ۴۷۱ کیلوکالری
چربی کل ۲۰ g
چربی اشباع ۲٫۴ g
کلسترول ۰ mg
سدیم ۲۹۴ mg
پتاسیم ۳۳۶ mg
کربوهیدرات کل ۶۴ g
فیبر خوراکی ۵ g
قند ۲۹ g
پروتئین ۱۰ g
کلسیم ۶۱ mg
آهن ۳ mg
منیزیم ۹۷ mg
سرشار از فیبر است
یکی از مهمترین خواص گرانولا برای کاهش وزن، این است که حاوی مقدار زیادی فیبر میباشد. فیبر تاثیر بسیار زیادی بر لاغری بر کاهش وزن دارد. زیرا به هضم مواد غذایی کمک میکند و شما را برای مدت طولانی سیر نگه میدارد. در نتیجه تمایلی برای پرخوری شدید یا مصرف میان وعدههای ناسالم نخواهید داشت.
علاوه بر این، فیبر باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود. یکی دیگر از ترکیبات مغذی موجود در گرانولا، پروتئین است. پروتئین نیز باعث افزایش احساس سیری میشود. این ماده به رشد تودههای عضلانی کمک میکند و برای انجام بسیاری از واکنشهای شیمیایی درون بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
بهترین زمان برای مصرف گرانولا برای لاغری
گرانولا تا حدی لذیذ است که بعد از مدتی به یار و یاور همیشگی شما تبدیل میشود. میتوانید این غذا را در وعدههای مختلف مصرف کنید. در ادامه بهترین زمان برای مصرف گرانولا را به شما معرفی میکنیم:
مصرف گرانولا برای صبحانه
بدون شک این ماده بهترین گزینه برای وعده غذایی صبحانه است. زیرا ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از ویتامین، مواد معدنی، فیبر و پروتئین است. در نتیجه میتواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد. این مسئله برای افرادی که رژیمهای غذایی لاغری را دنبال میکنند، اهمیت بسیار زیادی دارد. البته گرانولا برای چاقی نیز مناسب است.
اگر از چاقی خسته شدهاید و به دنبال وعدههای غذایی مناسب برای رژیم خود هستید، پیشنهاد میکنیم گرانولا را در وعده صبحانه مصرف کنید. به این ترتیب، انرژی لازم برای انجام دادن فعالیتهای روزمره خواهید داشت. برای اینکه ارزش غذایی این ماده افزایش یابد، پیشنهاد میکنیم مقداری شیر سرد یا شیر گرم به آن اضافه کنید. به این ترتیب، پروتئین مورد نیاز بدن شما نیز فراهم خواهد شد. همانطور که میدانید، پروتئین برای رشد عضلانی ضروری است.
گرانولا برای میان وعده
هیچ محدودیتی برای مصرف گرانولا به عنوان میان وعده وجود ندارد. اتفاقاً بسیاری از متخصصان تغذیه معتقد هستند، گرانولا از ریزهخواری و چاق شدن جلوگیری میکند. بنابراین میتواند گزینه مناسبی برای میان وعده باشد. شما نیز مانند هزاران نفر دیگر، از زمان ناهار تا شام یا در فاصله بین صبحانه و ناهار گرسنه خواهید شد.
با توجه به اینکه گرانولا یک ماده غذایی مغذی و سیر کننده است، از ضعف شدید بین وعدههای غذایی اصلی جلوگیری میکند. این مسئله برای افرادی که پرخوری شدید دارند، کاملا مناسب است. این دسته از افراد معمولاً علاقه بسیار زیادی به مصرف دسرهای شیرین و چاق کننده دارند.
مصرف گرانولا پیش از خواب
پیشنهاد میکنیم در ساعات پایانی شب چیزی مصرف نکنید. اما اگر احساس گرسنگی شدیدی دارید، گرانولا گزینه کاملاً مناسبی خواهد بود. این ماده غذایی از گرسنگی در نیمه شب جلوگیری میکند. یکی از مهمترین دلایل چاقی شکم و پهلو، پرخوری در نیمه شب است.
فواید مصرف گرانولا برای ورزشکاران
این ماده غذایی طرفداران بسیار زیادی در میان ورزشکاران و بدنسازان دارد. اولین دلیل محبوبیت گرانولا در میان ورزشکاران، فیبر بالای این ماده غذایی است.
علاوه بر این، این ماده سرشار از پروتئین است. پروتئین به رشد تودههای عضلانی کمک میکند و برای تامین انرژی بدن یا کاهش احساس خستگی مورد استفاده قرار میگیرد. میتوانید حدود ۳۰ دقیقه قبل از تمرین برای مصرف این ماده اقدام کنید. به طور کلی، توصیه میکنیم برای مصرف گرانولا با مربیان ورزشی مشورت کنید.
معمولاً در ساعات اولیه صبح، بدن به مقدار قابل توجهی پروتئین نیاز دارد. به همین دلیل، این ماده در وعده صبحانه برای ورزشکاران مناسب است. علاوه بر این ورزشکاران میتوانند برای بهبود ریکاوری و بازیابی بدن خود، گرانولا را قبل از خواب صرف کنند. برای انجام این کار، پیشنهاد میکنیم این ماده را با مقداری شیر یا ماست یونانی ترکیب کنید.