خواص سفیده تخم مرغ برای بدنسازان

سفیده تخم مرغ برای بدنسازان واقعا مفید است؟ اگر اهل انجام ورزش بدنسازی هستید، حتما شنیدهاید که تخم مرغ یکی از مهمترین منابع غذایی مهم و مفید برای بدنسازان است. در عین حال، احتمالا به شما توصیه شده که خصوصا سفیده تخم مرغ آبپز را بهطور منظم نوش جان کنید. با این حال، ممکن است دلیل این موضوع را ندانید و با مزایا و مضرات این ماده غذایی ارزشمند آشنایی نداشته باشید.
ارزش غذایی سفیده تخم مرغ و تخم مرغ کامل
آشنایی با خواص سفیده تخم مرغ برای بدنسازان مستلزم آن است که درباره ارزش غذایی این ماده مغذی بیشتر بدانید. سفیده تخم مرغ یک مایع شفاف و غلیظ است که زرده را احاطه کرده و علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جوجه از آن در مقابل باکتریهای زیانآور محافظت میکند.
سفیده تخم مرغ از حدود ۹۰ درصد آب و ۱۰ درصد پروتئین تشکیل شده است. بنابراین اگر زرده را بردارید و فقط سفیده را انتخاب کنید، ارزش غذایی تخم مرغ بهطور قابل توجهی تغییر میکند.
خواص سفیده تخم مرغ برای بدنسازان چیست؟
با مقایسه جدول ارزش غذایی سفیده تخم مرغ ممکن است یک سوال اساسی برایتان پیش بیاید؛ این که با وجود بیشتر بودن میزان ریزمغذیها در تخم مرغ کامل چرا فقط خوردن سفیده تخم مرغ به بدنسازان توصیه میشود؟ دلیلش این است که میزان پروتئین سفیده تخم مرغ بسیار بالاست. پروتئین از اصلیترین موادی است که به بهبود متابولیسم و سوختساز بدن کمک میکند و موجب حجیمتر شدن ماهیچهها میشود. این همان چیزی است که بدنسازان به آن نیاز دارند.
از سوی دیگر، زرده تخم مرغ با وجود سلنیوم، آنتیاکسیدانها و ویتامینهای قابل توجهی که دارد از مقداری چربی هم برخوردار است. بنابراین، در صورت مصرف بیرویه و بیش از حد میتواند در افزایش کلسترول خون تاثیرگذار باشد. مجموع این عوامل موجب میشود پزشکان خصوصا به بدنسازان خوردن سفیده خالی را توصیه کنند.
بهترین زمان مصرف سفیده تخم مرغ در بدنسازی؛ قبل از تمرین یا بعد از تمرین؟
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که درباره خوردن تخم مرغ قبل از تمرین یا بعد از تمرین سوال دارید. در جواب باید گفت، بهترین زمان مصرف سفیده تخم مرغ در بدنسازی درست پس از انجام تمرینات ورزشی است.
در این زمان، بدن شما بیش از هر موقع دیگری برای جذب مواد مغذی، ویتامینها و بهویژه پروتئین آمادگی دارد. بنابراین اگر قصد عضلهسازی و حجیم کردن ماهیچههای بدنتان را دارید بهتر است بعد از به پایان رسیدن تمرینات بدنسازی حتما این ماده غذایی ارزشمند، زود هضم و زود جذب را نوش جان کنید.
البته، خوردن سفیده تخم مرغ یا تخم مرغ کامل پیش از تمرین هم هیچ مشکلی برایتان ایجاد نکرده و اتفاقا از احساس گرسنگی در طول ورزش جلوگیری میکند. فقط موضوع این است که پس از ورزش، میزان جذب آن بهمراتب بیشتر خواهد بود. به طور کلی در مورد بهترین زمان مصرف سفیده تخم مرغ برای ورزشکاران باید بگوییم:
مصرف سفیده تخم مرغ حدود ۱ الی ۲ ساعت قبل از تمرین به تامین انرژی و حفظ عملکرد عضلات کمک میکند.
مصرف سفیده تخم مرغ حدود ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت بعد از تمرین به ریکاوری و رشد عضلات کمک میکند.
مصرف سفیده تخم مرغ به عنوان میان وعده در طول روز به حفظ سطح انرژی و سیری کمک میکند و جلوی ریزهخواری را میگیرد.
آیا سفیده تخم مرغ باعث کاهش وزن میشود؟
تا اینجا با خواص سفیده تخم مرغ برای بدنسازان آشنا شدید. حالا، ممکن است بپرسید آیا خوردن این ماده غذایی ارزشمند در کاهش وزن هم تاثیرگذار است؟ در پاسخ باید گفت، بله. پیشتر برایتان از حجم بالای پروتئین موجود در سفیده تخم مرغ گفتیم. در ضمن، تاکید کردیم که این ماده مغذی کالری بسیار پایینی دارد و میزان چربی موجود در آن صفر است.
بالا بودن حجم پروتئین از مهمترین عواملی است که موجب افزایش خاصیت سیرکنندگی سفیده میشود. بنابراین، کافی است حداقل یکی از وعدههایی غذایی خود را با استفاده از سفیده تخم مرغ تهیه کنید تا برای ساعتها سیر بمانید. این امر به شکل قابل توجهی به کاهش ریزهخواری و در نتیجه، به لاغری و کاهش وزن کمک میکند.
خواص سفیده تخم مرغ برای عضله سازی و افزایش وزن
سفیده تخم مرغ حاوی آلبومین و پروتئین است که از ترکیبات غذایی غنی به حساب میآیند. بنابراین، مصرف این ماده غذایی اگر با یک رژیم غذایی سالم و پرکالری و همچنین، انجام تمرینات ورزشی همراه باشد میتواند به افزایش وزن و عضلهسازی کمک کند. با این حال، اگر قصد دارید وزنتان را افزایش دهید بهتر است مصرف تخم مرغ کامل را هم در برنامه غذایی پرکالری خود بگنجانید.
در نهایت
سفیده تخم مرغ آبپز دارای میزان قابل توجهی از ویتامینهای ضروری مانند ریبوفلاوین یا B2 و B5 است.
سفید تخم مرغ آبپز منبع سرشار پروتئین است.
سفیده تخم مرغ آبپز کالری بسیار کمی دارد.
سفیده آبپز فاقد کلسترول است.
سفیده آبپز چربی ندارد.
سفیده تخم مرغ آبپز دارای میزان قابل توجهی سلنیوم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم است.
به افزایش حجم ماهیچههای بدن کمک میکند.
به تقویت و ترمیم هر چه سریعتر بافتها و ماهیچهها کمک میکند.
کلیه اسیدهای آمینه ضروری برای فعالیتهای بدن را در خود دارد.
به بهبود سلامت قلب کمک میکند.
به کاهش وزن کمک میکند.
در تامین سلامت پوست و مو نقش موثری را ایفا میکند.
موجب تنظیم سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن میشود.