اضافه وزن بیشتر با خوردن نان سفید

اگر نگران چاقی خود هستیدونمیخواهید به وزنتان اضافه شود پس نان سفید را کنار بگذارید چون بدن شما باخوردن نان سفید مستعد چاقی می شوداگر قصد لاغرشدن و کاهش وزن دارید پس خوردن نان سفید ممنوع!
تحقیقات جدید نشان داد که خوردن روزانه سه وعده یا بیشتر از نان سفید ممکن است شانس چاقی را در افراد افزایش دهد.
افرادی که بیش از سه برش نان در روز میخورند ۴۰ درصد بیشتر احتمال دارد نسبت به افرادی که در هفته یک برش از نان سفید میخورند، چاق شوند.
به گفته محققان، نان سفید با آرد تصفیه شده به سرعت به شکل قند جذب بدن میشود.
خوردن دو یا چند وعده نان سفید در روز در مقایسه با خوردن فقط یک وعده نان سفید در هفته، خطر چاقی را تا ۴۰ درصد بالا مییرد.
این پژوهشگران برای بررسی رابطه میان نان سفید و چاقی بیش از ۹۰۰۰ نفر را برای دورهای پنج ساله پیگیری کردند. این افراد در شروع بررسی پرسشنامههای درباره شمار و نوع وعدههای غذاییشان را پر کردند.
این نتایج نشان داد که مصرف کلی نان با افزایش افراد دچار اضافه وزن ارتباطی ندارد. اما میزان مصرف نان سفید به طور مستقیم با افزایش خطر چاقی ارتباط دارد. افرادی که دو یا چند وعده نان سفید در روز میخوردند، نسبت به آنانی که یک وعده یا کمتر در هفته نان سفید میخوردند، 40 درصد بیشتر در خطر چاق شدن قرار داشتند.
به گفته این پژوهشگران در نان سبوسدار (ساخته شده از غلات کامل) میزان بالای فیبرهای غذایی و سایر ریزمغذیها باعث جذب کندتر کربوهیدراتها میشود و احتمالا برای همین است که رابطهای میان مصرف این نوع نانها و چاقی وجود ندارد.
امروز ظاهر نانهایی که ما مصرف میکنیم خوشایندتر است اما یک نکته، غیرقابل انکار است و آن این است که آردی که در آسیابهای قدیمی ساده تولید میشد، میتوانست نان مفیدتری باشد. یکی از مضرات نانهای جدید این است که نان سفید مثل دیگر مظاهر دنیای مدرن نقش پر رنگی در بروز چاقی بازی میکند.
مشکل از آرد سفید است!
متأسفانه نان سفید که حاصل انقلاب صنعتی بود مشکلاتی را برای سلامت ما به بار آورد. نخستین مشکل آرد سفید این است که این آرد فاقد مواد غذاییای است که به هضم نان کمک میکنند.
سبوس گندم دارای ویتامین B است. با گسترش نان تهیه شده از آرد سفید کمبود ویتامین B هم گسترش پیدا کرد، زیرا نان تهیه شده از آرد سفید که غذای اصلی بسیاری از مردم بود دیگر دارای ویتامین B نبود. با پیشرفت علم به تدریج تولید نان غنی شده امکان پذیر شد و با افزودن ویتامین به آرد مصرفی، بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین B کاهش پیدا کرد. این اقدامات توانستند مشکلات کمبود ویتامین را برطرف کنند ولی باز هم مشکلاتی مثل چاقی، دیابت و بعضی از انواع سرطان که با فرایند تصفیه خوراکیهای دارای کربوهیدرات در ارتباط بودند، همچنان باقی ماندند.
آرد سفید چطوری ما را چاق میکند؟
یکی از مشکلاتی که نان تهیه شده از آرد تصفیه شده پیش میآورد کمبود فیبر است. با تصفیه آرد میزان فیبر موجود در آن کاهش مییابد. فیبر میتواند روند آزاد شدن مواد قندی طبیعی موجود در نان را آهسته کند. علاوه بر این فیبر موجود در نان سبوسدار موجب میشود که روند هضم غذا آرام تر شود و در نتیجه ما به مدت بیشتری سیر بمانیم و به دنبال آن کمتر غذا بخوریم.
نکته دیگر این است که در روش صنعتی تولید آرد، گندم به تکههای کوچک تر خرد میشود و در نتیجه سطح تماس نان با آنزیمهای گوارشی بدن ما افزایش مییابد. به همین دلیل نشاسته موجود در نان با سرعت بیشتری به قند تبدیل میشود. لوزالمعده برای مقابله با این افزایش قندخون بیشتر کار میکند و انسولین بیشتری آزاد میکند تا بتواند قندخون را کاهش دهد.
این افزایش انسولین طی جریاناتی موجب افزایش ذخیره چربی بدن میشود. پایان این روند به چاقی، دیابت و بیماریهای مزمن مربوط به سوختوساز بدن میانجامد؛ یعنی بیماریهایی که دنیای مدرن ما با آن درگیر است. بنابراین آنچه که میتوانیم توصیه کنیم این است که تا میتوانید از نان تهیه شده از آرد تصفیه شده یا همان آرد سفید پرهیز کنید تا بتوانید سالم تر بمانید و وزنتان را کنترل کنید.